"Da sam ja neko"
104

Enis Bešlagić najavljuje jubilarno deseto izvođenje predstave u Sarajevu: Publika nas motivira

N. O.
Enis Bešlagić svojom predstavom "Da sam ja neko" ruši rekorde, a sad mu je pošlo za rukom nešto što nije nikome dosad, zakazao je deseti termin igranja u Sarajevu i to 21. jula u Bosanskom kulturnom centru.

Od 22. aprila kad je prvi put predstava odigrana u Sarajevu - rasprodani BKC ispratio je Enisa suzama, smijehom i gromoglasnim aplauzima, a bh. glumac nam je otkrio da sprema i jubilarni deseti termin kojim će vjerovatno završiti ovu sezonu izvođenja.

"U saradnji s BKC-om radimo već desetu izvedbu koja će se desiti 21. jula i ono što je jako lijepo je odaziv publike koji nas je i motivirao da pravimo tu desetu predstavu jer ona sama po sebi dovodi ljude. Oni su najbolja reklama", kaže nam Enis na početku razgovora.

Ističe da, iako je očekivao interes jer dosad nije imao samostalnu predstavu, ovolikom broju repriza u jednom gradu u tako kratkom roku se nije nadao.

"Odigrati u tako kratkom periodu toliko predstava u jednom gradu, mislim da i to nešto znači - meni jako imponuje. Naravno da ćemo i ovaj put podijeliti emociju. Pozivam ljude pošto će to vjerovatno za ovu sezonu biti to - da na vrijeme kupe ulaznice", kazao je.

Prodaja ulaznica za 10. izvođenje predstave otvorena je u 17 sati.

Zbog pronalaska termina i velikog interesa za predstavu Enis je bio na slatkim mukama (Foto: T. S./Klix.ba)
Zbog pronalaska termina i velikog interesa za predstavu Enis je bio na slatkim mukama (Foto: T. S./Klix.ba)

"Znao sam da će biti interesovanje, ali da će biti ovakva reakcija na predstavu to nisam znao. I to mi je drago. Ona se sama iskristalizirala, od početka do danas već je to jedna lijepa priča. Kao i život - u početku svi se smiju, plaču od smijeha - poslije malo plaču od neke tuge, ali su to predivne emocije", kaže Enis.

Za uspjeh u regiji našalio se kazavši da se trudio da ne bude samo "kantonalni glumac".

"To mi je jako drago jer ulaganje svih ovih godina i rada i posla i prijateljstava je donijelo to da je predstava po Evropi i regiji rasprodana po šest mjeseci unaprijed", kazao je.

Predstava "Da sam ja neko" je autorsko djelo Enisa Bešlagića, koja je sačinjena od dvije forme, a to su monodrama i stand up komedija. On se ovim putem predstavio s nizom anegdota iz vlastitog života i izuzetno bogate umjetničke karijere.

"'Da sam ja neko' je samo jedan put i jedan odabir onoga što ja jesam danas. Ono što me vodi i da podijelim svoju priču sa svima vama koji gledate srcem. Na svoj način pričam vam ono što ne vidite iza medijske scene… Ovo je jedno lijepo druženje uz mnogo raznih i iskrenih emocija, koje ćemo podijeliti zajedno", poručio je Bešlagić.

Kombinacija monodramske izvedbe i stand up komedije nikog neće ostaviti ravnodušnim, a Bešlagić publici predstaviti niz anegdota iz vlastitog života i izuzetno bogate umjetničke karijere.