Ulična umjetnost
196

Građani Čapljine otiscima dlanova oslikali mural masline na Mostu Franje Tuđmana

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Građani i građanke Čapljine su danas ostavljanjem otisaka svojih dlanova na podlozi ilustriranog drveta oslikali mural stabla masline kao simbola tog lokaliteta, na stubu mosta Franje Tuđamana.

Murali na navedenoj lokaciji predstavljaju umjetničku slikovnicu grada Čapljine, a građani koji su danas svoje dlanove uronili u određenu boju su ostavljajući otisak svoga dlana kreirali jedinstveni mural ovog hercegovačkog grada.

Organizatori kažu kako su u kreiranju ove čapljinske priče učestvovale podjednako sve generacije što ih jako raduje, jer pokazuje koliko im je važan izgled životne okoline.

Iz gradske uprave Čapljine navode kako je pored ljepšeg izgleda njihovog grada posebno važno da su u tom novom, osvježenom izgledu učestvovali građani svih generacija.

"Naši građani od onih najmlađih do nešto starijih danas su dali svoj doprinos uređenju ove stope mosta ostavljajući otiske svojih dlanova pored stabla masline koje je oslikano na stopi mosta. Tim potezom naši sugrađani su istaknuli ono što čini svaki grad a to su njegovi stanovnici", navode iz Gradske uprave Čapljina.

Navedene aktivnosti su organizovali članovi neformalne skupine "Supergrađani/ke", Udruga mladih "Čaplja", Gradska uprava i Vatrogasna jedinica Čapljina.

Inače Čapljina slovi za jedan od uređenijih gradova u našoj zemlji sa mnogo zelenila i površina namijenjenih za djecu, a građani ovog grada često su učesnici raznih aktivnosti uređenja gradskog područja, što je vidljivo svakom posjetitelju već pri samom ulasku u ovaj gradić na jugu naše zemlje.