Plesala ispred pozorišta
8

Javila se djevojčica koja je osvojila srca publike na koncertu Zubina Mehte: Hvala vam puno

I. S.
Foto: Raisa Šehu
Foto: Raisa Šehu
Iz Sarajevske filharmonije su na svojoj Facebook stranici objavili sretnu vijest da su uspjeli pronaći djevojčicu Teu koja je osvojila srca publike na koncertu Zubina Mehte.
"Pronašli smo našu malu kradljivicu showa! Radujemo se druženju s njom tokom iduće sezone Sarajevske filharmonije. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli da je pronađemo i, naravno, autoru videa Ronaldu Majuriću, kojem poklanjamo dvije ulaznice za koncert otvaranja nove sezone 13. septembra 2024.", napisali su.

Objavili su i poruku zahvale koju su dobili od ove simpatične djevojčice.

"Hvala vam puno, pusa od Tee", kratko je poručila. Na stranicu Sarajevske filharmonije se javila i njena majka Slađana Milojević.

"Hvala vam od srca na prekrasnom iznenađenju i nagradi. Tea je presretna. Zadovoljstvo je i čista čarolija prisustvovati koncertima. Želimo vam mnogo uspjeha i radosti. Srdačan pozdrav od male Tee, mame i tate", napisala je.

Podsjećamo, Sarajevska filharmonija, Violeta Smailović-Huart i Zubin Mehta su u subotu priredili pravi spektakl u Narodnom pozorištu. Maestro je nastupio u glavnom gradu Bosne i Hercegovine 30 godina nakon koncerta koji je pod njegovom dirigentskom palicom održan u tada razrušenoj Vijećnici.

Građani su na Pozorišnom trgu Susan Sontag mogli pratiti videoprijenos ovog spektakla. Da klasična muzika nije rezervisana samo za starije generacije dokazala je ova simpatična djevojčica koja je plesala i odlično se zabavila.