Pogledajte galeriju
0

Kabare "At the Ballet" izveden u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti

D. J.
Foto: Press
U prepunoj bašti Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti 5.9. izvedena je koncertna verzija kabarea "At the Ballet", u produkciji iMTM Sarajevo.

Na repertoaru koncerta su bili najpopularniji dueti i terceti iz svjetskog repertoara muzičkog teatra među kojima su tzv. "show stoppers" iz mjuzikla A Chorus line, Company, Sweet Charity, Waitress, Guys and Dolls, Chess, Annie, Seesaw, She loves me i Personals.

"Ovo je treći po redu nastup u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti u formi koncerta i ovo je već postalo tradicionalno druženje za publikom koja voli muzički teatar. Svake godine izvodimo novi i sve teži repertoar u želji da mjuzikl, koji smo pokrenuli u BiH 2013. godine, kao forma sada kontinuirano živi na našim scenama, kao što je to slučaj u regiji", kazala je Alma Ferović Fazlić, muzička rediteljica kabarea.

Naredno igranje u formi kabaretske predstave sa fokusom na scenski pokret, koji će osmisliti diplomirana glumica i akademski pedagog Irma Alimanović Alihodžić zakazano je za 28. oktobar u 20 sati u novootvorenom Multimedijalnom centru kulture CZK u Sarajevu.

Uz klavirsku pratnju dirigenta Bakira Samardžića u kabareu igraju: Ana Marija Tomić, Hana Zrno, Sara Vojičić, Ajsela Zoronjić, Irma Mulić, Melisa Hajrulahović Tomić i Alma Ferović Fazlić kao i narator glumac Enes Kozličić.

Kabare je sastavni dio programa iMTM muzički teatar 2024. koji su podržali Visit Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Stari Grad I BH Pošta.