Režija Saše Peševskog
0

Kamerni teatar 55 s predstavom "Mirna Bosna" gostuje na festivalu Barski ljetopis

I. S.
Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Kamerni teatar 55 s predstavom "Mirna Bosna" nastalom po tekstu Borisa Lalića, a u režiji Saše Peševskog, najavljuje gostovanje na 37. festivalu Barski ljetopis u Baru.

Predstava će biti izvedena 21. jula u 21:30 sati i ovim putem pozivaju sve ljubitelje umjetnost i teatra da im se pridruže.

"Predstava 'Mirna Bosna' se nalazi na granici između kriminala i poštenja, na granici između tragedije i komedije te je zbog toga najbolje opisuje podnaslov drame - komedija preživljavanja koju je na svijet donio Boris Lalić sa Alipašinog polja. Na svijet donijete porodice Šabić i Aleksić su klasični predstavnici svih ljudi u ovom društvu, koji se na sve moguće načine snalaze ne bi li preživjeli i pri tome gledalac ne zna da li bi im plakao od smijeha ili samo plakao", rekao je reditelj predstave Saša Peševski.

U predstavi igraju Feđa Štukan, Vanesa Glođo, Gordana Boban i Davor Golubović. Dramaturgiju je radio Vedran Fajković, a scenografiju i kostimografiju Adisa Vatreš Selimović. Fotografije je radio Dženat Dreković. Inspicijent predstave je Senad Bešić.