Režija Dine Mustafića
0

Kamerni teatar 55 s predstavom "Otac" gostuje na Pozorišnim igrama BiH u Jajcu

I. S.
Kamerni teatar 55 s ponosom najavljuje gostovanje svoje predstave "Otac" na 43. Pozorišnim/Kazališnim igrama Bosne i Hercegovine u Jajcu.

"Kamerni teatar 55 sa svojom izvanrednom predstavom 'Otac' po tekstu Floriana Zellera i u režiji Dine Mustafića s radošću najavljuje svoje učešće na 43. Pozorišnim/Kazališnim igrama Bosne i Hercegovine u Jajcu. Predstava će biti izvedena trećeg jula u 19 sati, a pozivamo sve ljubitelje umjetnosti i teatra da nam se pridruže", poručili su.

"Otac" je duboka priča koja se bavi temama starenja, samoće i straha od gubljenja sjećanja, istražujući kako porodica i društvo reaguju na surovu stvarnost života i istine.

U predstavi igraju: Vladimir Jurc, Maja Izetbegović, Dina Mušanović, Amar Selimović, Boris Ler, Nadine Mičić. Inspicijent je Senad Bešić. Dramaturgiju je osmislila Željka Udovičić Pleština, scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš Selimović, dok je muziku komponirala Irena Popović Dragović. Fotografije je snimio Dženat Dreković.

Ne propustite priliku da doživite ovu izuzetnu predstavu koja će vas potaknuti na duboka razmišljanja o ljudskoj egzistenciji i odnosima.