Zenica
1.9k

Legendarnom Harisu Burini klanjana dženaza, na gradskom groblju ga ispratilo stotinjak građana

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Na Gradskom groblju u Zenici danas je izvršen ukop bh. glumca Harisa Burine od kojeg se oprostio veoma mali broj građana u poređenju s onim šta je on dao gradu i svojim sugrađanima.

Nakon komemoracije u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica gdje nije bilo predstavnika gradske vlasti, ali ni kantonalne, ispred Čaršijske džamije u Zenici stotinjak građana je klanjalo dženazu namaz zeničkom glumcu Harisu Burini.

Od Burine se na društvenim mrežama oprostilo mnogo sugrađana, ali na današnjem ispraćaju bilo ih je nešto više od stotinu. Članovi porodice, prijatelji iz kvarta, grada, ali i glumci iz Zenice i iz drugih bh. gradova kao što su Mario Drmać, Adnan Hasković, Nermin Tulić i drugi.

Na danas održanoj komemoraciji o Burini su svi imali riječi hvale. Ostaće zapisano da je na sceni BNP-a, ali i glumačkoj sceni Bosne i Hercegovine ostavio neizbrisiv trag o čemu govore sve uloge u predstavama, serijama, filmovima.

Od Burine su se vijencima pozdravili i članovi Zabranjenog pušenja, njegova ekipa iz kvarta, fast food-a gdje je često boravio, ali i prijatelji i radne kolege.