Kultura na ulice
38

Mališani uživali u predstavi na otvorenom: "Stonoga Goga" izvedena u Velikom parku u Sarajevu

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Danas je u Velikom parku u Sarajevu izvedena dramska predstava za djecu "Stonoga Goga" autorice Andrijane Grgičević, a u režiji Renate Carole Gatice.

"Stonoga Goga" govori o modnoj ovisnici Gogi, koja za svaku nogu bira drugačiju cipelu. Ona uživa u japankama, štiklama, čizmama i šlapama sve dok je susret sa jednom gladnom pticom ne opameti. Cipele su razbacane po cijeloj šumi, a Goga je na sto muka! U napetoj potrazi za svojim blagom, ona shvaća da su prijatelji, pomaganje i empatija vredniji od svake cipele.

Tena Pataky, Maja Katić i Fabijan Komljenović su ostvarili uloge u ovoj predstavi. Dramatizaciju potpisuje Maja Katić, scenografkinje su Renata Carola Gatica i Florencia Troisi, kostimska rješenja je uradila Renata Carola Gatica, dok su autori muzike Ivana Đula i Luka Vrbanić.

Predstava je izvedena u okviru specijalnog programa Kultura na ulice koji se održava na javnim prostorima sarajevskih općina. Multimedijalnog je karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

Cilj projekta je da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu približi kulturu i umjetnost građanima. Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS Kultura na ulice je besplatan.