POCO LOCO U SARAJEVU
3

Nagrađivane dječje predstave "Ljubiti, samo ljubiti" i "Stonoga Goga" na programu Kultura na ulice

N. O.
U subotu, 29. juna sa početkom u 18:00 sati, u amfiteatru Međunarodnog centra za omladinu Novo Sarajevo, biti će izvedena dramska predstava za djecu "Ljubiti, samo ljubiti" rediteljice Renate Carole Gatice, u izvedbi teatra Poco Loco.

U predstavi igraju Bruno Kontrec i Maja Katić. Dramatizaciju potpisuje Maja Katić prema tekstovima Zvonimira Baloga, autorica muzike je Davorka Horvat, scenografkinja i kostimograf su Jasmina Kosanović i Božidar Raos.

O predstavi

Bio jednom jedan mali, smeđi, slinavi stvor. Jako drag, ali i strašno spor. Na leđima on nosi kao ruksak svoju kuću i od nje se nikada nije maknuo ni makac.

Sigurno se pitate kako je to moguće?! Eto kako: Puž se s kućicom rodio, kao što se slon rodio sa surlom. I dok je Puž slinio i hvalio svoju kućicu, u njegovom vrtu, svijetu i životu pojavila se Ružica, djevojčica glasovita po svojemu glasu. I onda se dogodilo TO – Puž se zaljubio. Ali, Ružici Puž nije bio po volji. Ona je željela da Puž postane junak, heroj, kralj, princ, sportaš ili bar ministar. Zbog Ružice je Puž bio spreman učiniti sve, pa čak i otići od doma, riješiti se kućice! I zato je Puž krenuo u pustolovine. Sigurno se pitate kakve pustolovine?! Itekakve!

Prošao je kroz jednu šumu, zapeo kod Carinika, vozio Mačkobus, spasio A razred, preplašio Zmaja, odgovorio na sve Ružičine zagonetke… Budući da kraj nikad nije isti kao početak, znajte da je sve to zapravo bilo potrebno kako bi Puž na kraju svih krajeva spoznao da je on jedan, jedinstven, pravi pravcati čovjek, pardon, PUŽ: točno takav kakav je.

Predstava je namijenjena za učenike nižih razreda osnovne škole. U nedjelju, 30. juna u 11:00 sati u Velikom parku biti će izvedena dramska predstava za djecu „Stonoga Goga“ autorice Andrijane Grgičević, u režiji Renate Carole Gatice.

U predstavi igraju: Tena Pataky, Maja Katić i Fabijan Komljenović. Dramatizaciju potpisuje Maja Katić, scenografkinje su Renata Carola Gatica i Florencia Troisi, kostimska rješenje je uradila Renata Carola Gatica, dok su autori muzike Ivana Đula i Luka Vrbanić.

O predstavi

Gdje spavaju bubamare? Što prodaje smrdljivi Martin? Tko je kraljica kukaca? Kako leptirica uspavljuje bebe čahurice? Zašto mravi nemaju vremena? Pogledajte „Stonogu Gogu“ i saznat ćete sve to, a i druge važne informacije o sitnim šumskim životinjama. Glumci Teatra Poco Loco izvode ovu poučnu priču uz puno glazbe (pjevajući i svirajući uživo), a dojam upotpunjuje bogato ilustrirana scenografija koja nas vodi u najtajnije dijelove šume. Tekst „Stonoga Goga“, nagrađen na 9. izdanju festivala Mali Marulić, govori o modnoj ovisnici Gogi, koja za svaku nogu bira drugačiju cipelu. Ona uživa u japankama, štiklama, čizmama i šlapama sve dok je susret sa jednom gladnom pticom ne opameti. Cipele su razbacane po cijeloj šumi, a Goga je na sto muka! U napetoj potrazi za svojim blagom, ona shvaća da su prijatelji, pomaganje i empatija vredniji od svake cipele.

Predstava je namijenjena za predškolski uzrast i niže razrede osnovne škole.

O specijalnom programu Kultura na ulice

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Napominjemo, u slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.