Režija Dine Mustafića
0

Predstava "Jedan je Muhammad Ali" na Internacionalnom teatarskom festivalu Othello osvojila tri nagrade

I. S.
Foto: Velija Hasanbegović
Foto: Velija Hasanbegović
Narodno pozorište Sarajevo, u sklopu regionalne turneje, gostovalo je u Gostivaru, u Sjevernoj Makedoniji na 8. Internacionalnom teatarskom festivalu Othello" s predstavom "Jedan je Muhammad Ali" autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića.

Osvojila je nagrade tri nagrade - za najbolju predstavu, za najbolju režiju (Dino Mustafić) i za najbolju mušku ulogu (Ermin Sijamija). Na 8. Internacionalnom teatarskom festivalu Othellou, u okviru festivalskih večeri, izvedeno je pet predstava iz Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Grčke.

Othello tradicionalno dodjeljuje nagrade u nekoliko kategorija - najbolja predstava, reditelj, glumac i glumica. "Othello" organizuje istoimeno udruženje iz Gostivara, uz podršku Ministarstva kulture, Opštine Gostivar i Centra za kulturu ASNOM.

Uloge u spomenutoj predstavi su ostvarili: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda i Dino Bajrović. Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić. Videodizajn uradio je Zlatan Filipović.

Nakon gostovanja na 8. Internacionalnom teatarskom festivalu Othello u Gostivaru, u sklopu regionalne turneje, predstava "Jedan je Muhammad Ali" će 28. oktobra biti izvedena u Novom Pazaru.