9. marta
0

Predstava "Sljedeći" autora Terenca McNallya na sceni CKM

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Predstava "Sljedeći" autora Terenca McNallya, na teatarskoj sceni CKM, bit će odigrana u subotu, 9. marta, s početkom u 20 sati.

Predstava govori o simpatičnom samcu, čiji život poremeti vojni poziv za pregled, a kojeg igra prvak Narodnog pozorišta Sarajevo, glumac Mirvad Kurić.

Tokom predstave pune samorazotkrivanja, kroz duhovite dijaloge vode nas Mirvad Kurić i Mona Muratović. Reditelj predstave, Miralem Zubčević, dao je svoj osvrt na predstavu: "Živimo u vremenu kada se na planetarnom planu vrše mobilizacije (čak i žena). Dakle ovaj tekst na tragikomičan način govori o mobilizaciji jednog urbanog nesrećnika, koji po nikakvim rezonima nije za vojsku. Ali ko te pita, nećeš ti u rat, ali rat hoće tebe. Pisac, a ne ja, odlučio je da ovaj komad završava sa happy endom. Zadnja replika u tekstu glasi 'Sljedeći'.

Reditelj predstave; Miralem Zubčević, igraju; Mirvad Kurić i Mona Muratović, scenografija i izrada plakata; Admir Halilović, inspicijent; Adna Prolaz, tehnička realizacija; Džemal Karkelja.

Ulaznice po cijeni od 15 KM, mogu se nabaviti putem portala, Kupikartu.ba.