28. oktobra
0

Prvi imerzivni kabare "At the Ballet" premijerno u Multimedijalnom centru CZK

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Produkcija iMTM Sarajevo najavljuje reprizno izvođenje kabarea 28. oktobra s početkom u 20 sati u novootvorenom Multimedijalnom centru CZK u Sarajevu.

Nakon septembarske koncertne izvedbe kabarea "At the Ballet" koja je upriličena u bašti Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti, ova izvedba bit u CZK- u, koji se nalazi u ulici Sime Milutinovića.

Foto: Press
Foto: Press

"U fokusu ove izvedbe kabarea je scenski pokret, koji je osmislila akademska glumica i docentica Irma Alimanović, a kroz imerzivnu izvedbu kao interaktivnu formu savremenog umjetničkog stvaralaštva, gdje se namjenski probija tzv. četvrti zid između publike i izvođača, usljed čega praktično svi zajedno sudjeluju u izvedbi i kreiraju uvijek originalan i neponovljiv dramski kontekst", kazala je muzička rediteljica kabarea Alma Ferović Fazlić i dodala da će ubrzo ovaj kabare biti dio redovnog repertoara u CZK Sarajevo.

Uz klavirsku pratnju dirigenta Bakira Samardžića u kabareu igraju: Ana Marija Tomić, Hana Zrno, Sara Vojičić, Ajsela Zoronjić, Irma Mulić, Melisa Hajrulahović Tomić, Alma Ferović Fazlić i Enes Kozličić.

Songovi koji će biti su iz mjuzikla: "A Chorus line", "Company", "Sweet Charity", "Gypsy", "Guys and Dolls", "Chess", "Seesaw", "She loves me", "Personals" i "The Witches of Eastwick".