Nastavak turneje
92

Sopran Sara Vujošević s baritonom Dmitrijem Grinohom 26. novembra nastupa u Sarajevu

N. O.
Poslije uspješnih i sjajnih nastupa po regionu (Beograd, Banja Luka, Skadar, Tirana, Trebinje, Crna Gora), balkanska diva - sopran Sara Vujošević Jovanović, nastavlja koncertnu turneju u srcu Sarajeva.

Vujošević će sa svojim kolegom Dmitrij Grinihom (baritonom) 26. novembra, u 19 sati, u crkvi sv Ante Padovanskog, izvesti cjelokupno maestralno djelo "Stabat Mater", uz pratnju Nikite Lojka, koji će biti za čarobnim orguljama, koje datiraju iz 1925. godine.

"Za soprana Saru Vujošević Jovanović se može reći da vlada anđeoskim glasom: svetli lirsko-koloraturni sopran, a istovremeno nosivo prodoran glas, koji besprijekorno izvodi muziku od Baroka do XX vijeka. Filigranski rad sa stilom, intonacijom, izvstan osjećaj za umjetnički izraz djela raznih epoha", piše zvanična muzička kritika iz Beograda.

Ova veličanstvena crkva je, također, jedan od najvećih centara i nosioca muzičkog života u Sarajevu. Sagrađena u neogotičkom stilu i umjetnički je jedna od najbogatijih franjevačkih crkvi u Bosni i Hercegovini.

Osim Ive Dulčića, u njoj se nalaze takođe dela Đure Sedera, Kršinića, Michielia, Kesera, Vulasa i Lovrenčića, što je čini jednom od najčuvenijih građevina u našem regionu.

Ulaz na koncert je besplatan.