Ukupnp 10 slika
220

U bečkom art hotelu Motto predstavljeni radovi bh. vizualnog umjetnika Amera Hadžića

I. S.
Foto: Studio Zucker
Foto: Studio Zucker
U prostorijama luksuznog bečkog hotela Moto su predstavljeni radovi vizualnog umjetnika Amera Hadžića.

Naime, bečki art hotel, unutar kojeg gosti imaju priliku bukirati sobe sa radovima svjetski renomiranih imena poput Gustava Klimta i Egona Schielea, će u toku sljedeće godine uživati u 10 slika bh. autora.

Slike su postavljene u različitim zdanjima kao i u poznatom hotelskom restoranu Chez Bernard, a Hadžić je prvi umjetnik sa naših prostora čiji radovi zvanično krase hotelski ambijent.

Art hotel Motto od prošle godine u svojim art deluxe sobama predstavlja i rad savremenih umjetnika te, prema riječima hotelskog menadžmenta, projekt ima za cilj da stvori ambijent unutar kojeg se stimulišu čula posjetitelja suprotstavljanjem luksuznog secesionističkog stila sa smjelim djelima savremene umjetnosti.

Hadžićev rad je i ranije ove godine predstavljen na izložbi u Bečkoj galeriji Atelier fur Angewandete Kunst unutar koje je prikazano 28 radova, a umjetnik naglašava kako se njegovo etabliranje na bečkoj sceni nastavlja i u budučnosti. Pored toga, trenutno je otvorena izložba bh. autora Denisa Haračića i Amera Hadžića u renomiranoj beogradskoj galeriji Sanjaj.