Fenomenalan ambijent
310

U ispunjenoj Skenderiji održan koncert "Tri tenora": Umjetnici svjetskog glasa oduševili Sarajevo

V. K.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
U sarajevskoj Skenderiji večeras je održan dugo očekivani gala koncert "Tri tenora", a u ispunjenoj dvorani brojni građani uživali su uz tenore svjetskog glasa.

Umjetnici Domenico Menini, Alessandro Goldoni te Alessandro Fantoni, oduševili su sve ljubitelje klasične muzike.

Goste iz Italije na sceni je pratio orkestar "New Europe Philharmoni Orchestra", a učestvovali su i mladi bosanskohercegovački muzičari Sara Vojičić i Malik Smajlović kao i dječiji hor "Superar".

Fenomenalan ambijent dodatno su naglasile i popularne operske arije koje su tenori izveli, a između ostalog to su bile i "La done e mobile", "Nessun dorma", "Vesti la giubba", "Caruso", "O sole Mio", "Caruso", "Mama", "Granada", "Con te Partiro" i brojne druge.

Svako izvođenje posjetitelji su ispratili sa ogromnim aplauzom, a ispunjena dvorana bila je još jedan od dokaza kako u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i dalje ima ljubitelja klasične muzike te ovakvi događaji sigurno izazivaju pažnju određenog dijela javnosti.

0rganizatori koncerta bili su Fondacija za umjetnost i obrazovanje "Amadeus" iz Sarajeva sa maestrom Emirom Nuhanovićem.

On je također naglasio kako je koncert posvećen majkama, svim ženama koje su najugroženija kategorija danas, ne samo u Bosni i Hercegovini već i u svijetu.