"Književni matinee"
0

U okviru 63. Sarajevskih dana poezije dječiji pisci se družili s učenicima OŠ "Aleksa Šantić"

N. O.
U sklopu Međunarodne književne manifestacije 63. Sarajevski dani poezije, a povodom obilježavanja treće godišnjice od otvaranja Centra za kulturu i edukaciju "Safet Zajko", upriličen je "Književni matinee" u saradnji Općine Novi Grad Sarajevo i Društva pisaca BiH.

Sa učenicima JU OŠ "Aleksa Šantić" Sarajevo družili su se dječiji pisci: Muhidin Šarić, Dragana Pavlović- Ribać, Lidija Sejdinović i Fahrudin Kučuk. Djeca su bila aktivni sudionici ovog pjesničkog druženja namijenjenog njima.

"Poezija svojom iskrenom emocijom podudara se sa iskrenim emocijama naše najmlađe publike. Kroz ova druženja stvaramo novu publiku, a vjerovatno i nove pjesnike. Djeca najbolje prepoznaju iskrenu emociju, i radosni smo što smo imali priliku družiti se sa njima", kazao je Kučuk.

Već sutra, u petak, 4. oktobra u 16 sati planiran program je drugi dio "Književnog matinea", namijenjen odrasloj publici, koji predstavlja platformu sa dva renomirana pjesnika, a koji svojim radovima istražuju duboke teme ljudskih emocija i društvenih pitanja.

Ulaz je slobodan.