Događaj je besplatan
12

20. godina od obnove Starog mosta: Hari Mata Hari najavio spektakularni koncert u Mostaru

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Grad Mostar će spektakularnim koncertom Harija Mata Harija ove godine proslaviti 20. godišnjicu završetka obnove Starog mosta i 19. godišnjicu upisa Mostara na popis UNESCO-ove kulturne baštine.

Koncert je zakazan za utorak, 23. jula na platou ispod Starog mosta. Ovaj jedinstveni muzički događaj je poklon Grada Mostara svim građanima i bit će besplatan.

Hari Mata Hari već decenijama puni dvorane širom regiona. Sigurno da hiljade fanova s nestrpljenjem čeka da u prelijepom gradu na Neretvi 23. jula sa Harijem zapjeva neprolazne hitove "Lejla", "Strah me da te volim", "Volio bi da te ne volim", "Lud sam za tobom", "Svi moji drumovi", "Starac i more" i brojne druge. Na koncertu u Mostaru Hari Varešanović izvest će i neke od najljepših sevdalinki.

"Mostovi i muzika spajaju ljude. Vidimo se u Mostaru 23. jula ispod Starog mosta da uživamo u istinskom muzičkom spektaklu", poručio je Hari Varešanović.

Centralna manifestacija proslave 20. godišnjice završetka obnove Starog mosta i 19. godišnjice upisa Mostara na popis UNESCO ove kulturne baštine počet će u 21 sat, a prisutnim će se, između ostalih, obratiti zvaničnici UNESCO-a, Svjetske banke, te grada Mostara. Nakon toga bit će dodijeljene zahvalnice organizacijama i pojedincima, a pripremljen je zanimljiv višesatni program. Kao vrhunac manifestacije bit će održan spektakularan koncert Harija Mata Harija.

Stari most sagrađen je davne 1566. godine, a, nakon oštećenja u ratu 1992. i rušenja tokom rata 1993. godine, obnovljen je 23. jula 2004. godine. Rekonstrukcija Starog mosta u Mostaru bila je zahtjevan građevinski projekat i trajala je punih šest godina.