Nove pjesme i prvi spot
0

Amira Medunjanin objavila osmi studijski album "Homeland"

N. O.
Foto: Almin Zrno
Foto: Almin Zrno
Amira Medunjanin, svjetski priznata bh. umjetnica koja se proslavila izvođenjima sevdalinki, objavila je danas osmi studijski album "Homeland".

Digitalno izdanje je djelo kuće Universal, dok CD i ploču objavljuje producentska kuća Long Play.

"Homeland" je nedavno najavljen singlom i spotom "Alma" koji su izazvali nepodijeljeno oduševljenje publike.

Medunjanin o albumu kaže: "Sve su nove pjesme. Za 'Almu' sam snimila prvi pravi videospot u karijeri. Bila sam protivnik spotova, ali mi je drago da smo to uradili. 'Homeland' je presjek svega što sam do sada radila, ali na novi način. Ne govorimo stihove koje je već neko izgovarao i ispjevavao prije nas, već su pjesme namjenski rađene baš za ovu priču".

Publika će album "Homeland" u CD formatu moći da kupi i na velikom beogradskom koncertu Amire Medunjanin 23. novembra u plavoj dvorani Sava centra.

Posjetioci će, pored predstavljanja pjesama sa novog izdanja, uživati i u uveliko znanom repertoaru i pjesmama koje na poseban način ispune dušu u Amirinom izvođenju, kao što su "Moj dilbere", "Ah, što ćemo ljubav kriti", "Eleno kerko", "Mito bekrijo", "Što te nema", pa i "Ako znaš bilo što" iz repertoara Azre, kao i za nju pisana "Pjevat' ćemo šta nam srce zna".