Baščaršijske noći
58

Amira Medunjanin pred nastup u Sarajevu: Pripala mi je čast da budem djelić zatvaranja festivala

L. R.
Direktor JU BKC KS Jasmin Duraković, Amira Medunjanin i načelnik općine Stari Grad Irfan Čengić (Foto: I. L./Klix.ba)
Direktor JU BKC KS Jasmin Duraković, Amira Medunjanin i načelnik općine Stari Grad Irfan Čengić (Foto: I. L./Klix.ba)
U Saburinoj kući danas je održana press konferencija povodom koncerta Amire Medunjanin, koji će se održati na platou prekoputa Vijećnice. Ovaj koncert će ujedno i zatvoriti ovogodišnje izdanje festivala Baščaršijske noći.
Prisutnima su se obratili organizator festivala Baščaršijske noći i direktor JU BKC KS Jasmin Duraković, načelnik općine Stari Grad Irfan Čengić te Amira Medunjanin.

Duraković je rekao da je zadovoljan što su nakon više pokušaja uspjeli uskladiti termine te na taj način omogućiti građima Sarajeva da prisustvuju koncertu Amire Medunjanin.

Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić istaknuo je značaj kulturnih programa za turističku ponudu Sarajeva i općine Stari Grad.

"Mi smo općina koja živi od ugostiteljstva i turizma i bilježimo rekordne brojeve ove godine. Stalo nam je da u svako doba godine imamo manifestacije na našim ulicama, trgovima, parkovima", naveo je Čengić.

Amira Medunjanin se zahvalila organizatorima na pozivu i istrajanosti da se njen nastup organizuje na festivalu Baščaršijske noći.

"Prvi put u 21 godini koliko se profesionalno bavim muzikom nastupat ću na 'Baščaršijskim noćima'. Pripala mi je čast da budem djelić zatvaranja manifestacije", rekla je Amira Medunjanin.

Amira Medunjanin će nastupiti sa svojim ansamblom koji čine: Mario Rašić - (bas), Leopold Stašić (violina), Boško Jović (gitara) i Arslan Trtak (gitara), a prisutnim je navela da osjeća nervozu i tremu pred sutrašnji nastup.

"Meni je drago da ću sa svojom mladom ekipom imati priliku da predstavim u svom rodnom gradu ono što smo radili posljednjih godina", istakla je.

Medunjanin je jedna od najpoznatijih vokalnih intrepretatorki čije je ime u novije doba postalo sinonim za sevdah i sevdalinku. Publici će predstaviti tradicionalne sevdalinke, ali i autorske kompozicije iz svoje bogate muzičke palete.

Podsjećamo, koncert počinje u 21 sat na Centralnoj pozornici na platou prekoputa Vijećnice, a ulaz je besplatan.