Uspješno se oporavila
54

Andrea Šušnjara progovorila o borbi s rakom: Zbog bolesti je prošla tri ciklusa hemoterapija

A. Ć.
Andrea Šušnjara (Foto: Pixsell/Duško Jaramaz)
Andrea Šušnjara (Foto: Pixsell/Duško Jaramaz)
Hrvatska pjevačica Andrea Šušnjara nedavno je za medije govorila o svojoj borbi s rakom jajnika.
Nakon gotovo 15 godina karijere u grupi Magazin, Šušnjara se odlučila na solističku karijeru, koja zvanično kreće 1. novembra. U emisiji In Magazin, popularna pjevačica otvorila je dušu o svojim zdravstvenim izazovima i putu koji je prošla kroz borbu s bolestima.

Zbog bolesti koja joj se dogodila 2009. godine, prošla je tri ciklusa hemoterapije.

"Bilo je veoma šokantno, ali nisam imala izbora nego to prihvatiti. Uslijedile su operacije, cijelo ljeto hemoterapija. Hvala Bogu, izvukla sam se", kazala je.

Njena borba nije bila samo fizička, već je, kako je rekla, donijela i značajnu moralnu pouku. Ističe kako se u potpunosti promijenila kao osoba.

"Promijenila sam se u potpunosti kao osoba. Danas razmišljam mnogo ozbiljnije, realnije. Možda ću zvučati glupo, no zapravo sam sretna zbog svega što se dogodilo. Smatram to blagoslovom jer danas cijenim prave vrijednosti, a ne materijalne kao prije", navela je.

Iako se činilo da je iza nje najteže, Andrea je 2023. godine ponovo bila suočena s izazovima kada joj je dijagnosticirana bolest štitne žlijezde.

"Imam problema sa štitnom žlijezdom. Nabacila sam nekoliko kilograma zbog lošeg zdravlja, ali nadam se da će se sve regulisati do kraja ljeta. Nemam puno vremena za odmor jer mi je tempo baš zeznut", priznala je, dodajući kako je često pod stresom zbog koncertnog rasporeda i brzog tempa života.

Inače, Andrea uskoro kreće u nove radne uspjehe, snimajući svoju prvu samostalnu pjesmu "Ja bih još", koja će imati ozbiljniji tekst od dosadašnjih. Prvi samostalni koncert planiran je za otvaranje adventa u rodnom Splitu.