Nije štedio riječi
68

Autor pjesme "Ivanova korita" oštro o Severini: Bolje bi bilo da uredi svoj život, to je srpska pjesma

I. S.
Foto: milutinzaharpopovic.com - Instagram/severina
Foto: milutinzaharpopovic.com - Instagram/severina
Milutin Popović Zahar, autor pjesme "Ivanova korita", uputio je oštre riječi Severini.
Kao što je poznato, ona je na dočeku Nove godine u Kotoru otpjevala spomenutu pjesmu te poručila građanima: "Ne dajte Crnu Goru!".

Nakon što ju je kritikovala Ljubica Njegomir, kćerka Merime Njegomir te navela da je to srpska pjesma, Severina je za Index.hr kratko prokomentarisala: ""Mir Božji, Hristos se rodi... I, djeco, čuvajte Srbiju."

"Moj otac je iz Vasojevića, a majka iz Loznice. On se školovao u podnožju Njegoševe kapele, gdje su Ivanova korita. Mi smo se preselili u Srbiju u nekom trenutku, u Loznicu. Kad se moj stric doselio u Srbiju, on je bio na samrti. Ja sam na dan bombardovanja Televizije Beograd otišao da ga vidim i htio da mu donesem vodu sa Ivanovih korita. Njegova žena mi je rekla: 'Daj mu bilo koje vode sa bilo kog izvora.' On je rekao na samrti da to nije voda sa Ivanova korita. Ja onako, sav potresen, prelazio most pod bombama, u glavi mi je zazvonilo: "Ne pomaže voda majko, sa korita Ivanova.' To je moja najljepša srpska pjesma", rekao je Popović za Blic.rs.

Dodao je kako nema pojma o tome šta Severina govori te da uopće ne smatra da je ona estradna ličnost.

"Ja ne znam da li je ona pjevačica, Kebina žena ili šta uopće. Bolje bi bilo da uredi svoj život, nego da se miješa čija je pesma srpska, a čija crnogorska", naveo je.