Nakon dvije godine
36

Crna Gora se vraća na Eurosong: Evo ko se dosad uključio u utrku za predstavnika

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Crna Gora vraća se na Eurosong nakon dvije godine odsustva, a predstavnika na ovom takmičenju izabrat će na festivalu Montesong 27. novembra.

Iako je prvobitno najavljeno da će festival trajati dvije večeri, finalno izdanje Montesonga bit će održano u sportskoj dvorani Voco u Podgorici 27. novembra.

Danijel Alibabić, direktor festivala, u izjavi za RTCG portal, kazao je da će publika u Crnoj Gori imati priliku da uživa u 16 novih kompozicija i performansa, te najavio raznovrsnost u žanrovima.

"Možemo očekivati raznolikost i otvorenost ka svim žanrovima, kako bismo ponudili sve ono što najviše volimo da slušamo. Vjerujemo da će pobijediti najbolji koncept, uz veliki udio publike u odluci. Uveliko radimo na svim segmentima kako bismo opravdali ono što smo već najavili - da ćete gledati najbolji festival u regionu", poručio je Alibabić.

Kako prenosi srbijanski Kurir, među prijavljenima na konkurs koji traje do sutra, 1. oktobra, su pjevačica Jadranka Barjaktarović kojoj je bio zabranjen ulazak u Srbiju, kontroverzna srbijanska pjevačica Danica Crnogorčević koja je svojevremeno izmijenila crnogorsku himnu, kao i folk pjevač Boban Rajović.

Pobjednik će biti izabran kombinacijom glasova stručnog žirija i publike. Stručni žiri bit će sastavljen od renomiranih muzičkih profesionalaca, medijskih stvaralaca i predstavnika organizacija koje prate Eurosong, dok će publika imati pravo na 50 posto odlučivanja. Odnos glasova bit će određen po eurovizijskom principu – pola žiri, pola publika.