Evo i zbog čega
4

Damiano David bio je simbol rock and rolla, a sad je razočarao pjesmom: Pitaju se šta mu se desilo

N. O.
Damiano David objavio je svoj drugi solo singl koji nosi naziv "Born With A Broken Heart", međutim, pjesma je u potpuno drugačijem stilu od muzike Maneskina i onoga na šta je navikao publiku.

"Born With A Broken Heart" stiže zajedno s pratećim muzičkim spotom u režiji Aerin Moreno i predstavlja drugo izdanje solo projekta frontmena Maneskina nakon njegovog debitantskog singla "Silverlines".

Govoreći o pjesmi Damiano je kazao da je bio jako loše dok je ju pisao. "Djelovao sam bezosjećajno i plašio sam se da sam izgubio sposobnost da osjećam stvari, bilo dobre ili loše. Ovo se dešavalo dok sam počinjao najsmisleniju vezu u svom životu i strah da nisam sposoban ili spreman bio je veliki".

Uzevši u obzir da pjesma odstupa od zvuka karakterističnog za Maneskin te da više podsjeća na nešto što bi snimili Harry Styles ili Taylor Swift - pjevačevi fanovi su bili prilično razočarani.
Naime, Damiano je ostao upamćen i po izjavi "Rock and roll ne umire" nakon što je s Maneskinom pobijedio na Eurosongu, a na mrežama smatraju da je nova pjesma sve suprotno od toga.
"To što Damiano David ima najamerikaniziraniju solo pop pjesmu mi je tako tužno", "Zašto Damiano iz Maneskina pokušava da bude poput Harryja Stylesa?", "Žao mi je, ali šta je ovo? Ti nisi ameirčki pop idol, već italijanski roker. Pokušava biti Harry Styles ili Bruno Mars i to je tako sramno", samo su neki od komentara.

Podsjetimo, Damiano je s bendom Maneskin odnio pobjedu na Eurosongu 2021. godine s rock numerom "Zitti e buoni".