"Dvije strane Damira"
20

Damir Urban 10. septembra objavljuje dvostruki album

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Hrvatski muzičar Damir Urban najavio je izlazak dvostrukog studijskog albuma koji nosi naziv "Lipanj, srpanj, kolovoz", a zvanično izlazi 10. septembra. Također, jučer je predstavio i pjesmu "Sama" koja će se naći na novom albumu.

Kako je najavljeno, album će predstaviti "dvije strane Damira Urbana" - prvi disk donosi devet pjesama koje su snimili Urban i Četvorka, dok se na drugom CD-u koji nosi naziv "Zapisi" nalazi pjevačevih osam solo pjesama, poput "Nitko osim nas", nastalih bez pratnje benda "u potpuno intimnoj atmosferi, tek uz pomoć nekolicine prijatelja".

Novom albumu prethodili su singlovi Urbana i Četvorke "Iskre", "Pseće oluje", "Kuće sjećanja" i "Diva", a jučer je objavljena i peta pjesma "Sama", za koju muzičar kaže da je nastala jednog jutra za njegovim stolom "a nakon toga, za tim istim stolom, snimljena je njena prva, ujedno i zadnja, verzija".

"To je verzija koja je sadržavala samo glas, akustičnu gitaru i moj pokušaj slaganja višeglasja. Ostali članovi benda su potom napravili svoje dionice, a onda ih sami i snimili", rekao je Urban.

Na pjesmi "Sama" Urban je sarađivao sa suprugom Milicom Czerny Urban, koja je snimila videospot sa snažnom porukom posvećenom ženama.

"Svaka od žena koja se u spotu pojavljuje utjelovljuje i snagu i krhkost žena, one su dale spotu i svoje intimne priče, ali i simbolički i univerzalno progovorile u ime svih nas", kazala je Milica.