U Zagrebu
190

DJ dvojac After Affair izglasan za regionalnog DJ-a godine na dodjeli nagrada "Ambasador"

Klix.ba
Najtraženiji bosanskohercegovački DJ dvojac After Affair osvojio je titulu regionalnog DJ-a godine na trećoj dodjeli nagrada za elektronsku muziku "Ambasador" koja je sinoć održana u Zagrebu.

DJ dvojac After Affair bio je u konkurenciji s poznatim regionalnim imenima kao što su Kristijan Molnar, Tijana T, Umek i Forest People.

Nosioci ovogodišnje titule su u posljednjih godinu dana svojim nastupima obilježili domaću scenu. Sastav koji čine dva iskusna umjetnika Bonjasky & Ivan Z, je interesantna i energična fuzija semplovanja i miksanja muzike. Publika, koja je imala priliku poslušati i pogledati uživo njihov nastup, dijeli mišljenje da ovaj dvojac ne slijedi niti kopira nikakve muzičke trendove, već jednostavno svoju strast i instinkt, koji su ih i doveli do respektabilnog uspjeha, kao i osvajanja prestižne Ambasador nagrade.

"Ambasador" je prva hrvatska dodijela nagrada akterima elektronske scene. Podršku ovom projektu pružile su i najviše hrvatske državne i muzičke institucije i time otvorile put da elektronska muzika ovom nagradom postane prepoznatljivija i da se još aktivnije uključi kao segment kulture susjedne Hrvatske ali i cijelog regiona.