Razočarala je fanove
40

Dua Lipu kritikuju zbog izvedbe Cherinog hita iz 1998. godine: "Borila se za život"

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Dua Lipa i Cher otvorile su ovogodišnju ceremoniju u Rock & Roll Hall of Fame izvođenjem hita "Believe" iz 1998. godine, međutim, fanovi nisu impresionirani Lipinom nastupom.

Dua se pojavila na bini sama, odjevena u impresivnu crnu haljinu s izrezima, prije nego joj se Cher pridružila u jednako upečatljivoj kožnoj haljini koju je sparila s visokim čizmama.

Pjevačice su se držale za ruke i pjevale hit "Believe", ali obožavatelji nisu mogli da ne prokomentarišu Duin nastup, jer su mnogi primijetili da se borila sa tonom pjesme, koji nije odgovarao njenom glasu.

"Užasno. Šta se desilo?", pitali su se na mrežama, a uslijedio je niz komentara na njenu vokalnu izvedbu.

Neki su smatrali da je odradila nevjerovatan posao otpjevavši pjesmu koja nije u njenom tonu, dok su drugi smatrali da se Lipa ipak nije proslavila uz poruku da se "borila za život".

"Vjerujem da je Cher besmrtna, otpuhala je Lipu s bine", glasio je jedan od komentara.

Cher je na ovom događaju primljena u kuću slavnih zajedno s Ozzyjem Osbourneom, hip hop zvijezdama Mary J Blige i Kool & The Gang, rok grupama Foreigner i Dave Matthews Band, gitaristom Peterom Framptonom rođenim u Bromleyju i soul pjevačicom Dionne Warwick.