Vlasnik nije imao dozvolu
38

Džejla Ramović trebala pjevati u Omišu, policija pet minuta prije nastupa zabranila njegovo održavanje

I. S.
Foto: Instagram/dzejlaramovic
Foto: Instagram/dzejlaramovic
Bh. pjevačica Džejla Ramović imala je 31. augusta zakazan nastup u jednom kafiću u Omišu. No, pet minuta prije nego što je trebao početi, policija je zabranila njegovo održavanje.

Ulaznice su koštale 20 eura. Policija je prilikom redovne kontrole utvrdila da vlasnik nije imao dozvole za održavanje nastupa. Iz policije su za Dalmacija danas naveli:

"Policijski službenici su temeljem javnog govora da će se održati koncert strane državljanke za koju je postojala sumnja da ne posjeduje prethodno odobrenje za rad, odnosno potvrdu o prijavi rada, s odgovornom osobom obavili potrebne razgovore i organizatora obavijestili o proceduri koju je potrebno provesti, odnosno da je potrebno zatražiti potrebno odobrenje i potvrdu o prijavi rada kada se angažiraju za rad državljani trećih zemalja te ga upoznali s pravnim posljedicama ukoliko pravovremeno ne dobije potrebne dozvole."

Dalje su naveli da su policijski službenici poduzeli potrebne mjere i radnje u cilju prevencije kršenja zakonskih propisa. Nije bilo potrebe za poduzimanjem daljnjih mjera i radnji iz nadležnosti policije.

Džejla se još uvijek nije oglasila povodom ovoga. Prošlog ljeta je nastupila u istom kafiću.