Konjičko ljeto
419

Dženan Lončarević održao koncert u Konjicu i priredio noć za pamćenje

N. C.
Konjičko ljeto Konjičanima i gostima Konjica pružilo još jednu ugodnu muzičku večer - Koncert Dženana Lončarevića koji je okupio veliki broj posjetilaca svih generacija.

Kulturnim, zabavnim i sportskim događajima koji karakterišu ovogodišnje Kulturno ljeto i Dane dijaspore "Konjic u srcu BiH" koje organizuje Narodni univerzitet Konjic uz pokroviteljstvo Grada Konjica, pridružio se još jedan zapažen muzički događaj, koncert Džanana Lončarevića, koji je održan u četvrtak uvečer na platou ispred Srednje škole Konjic.

Publika je tokom večeri mogla uživati u pjesmama Dženana Lončarevića, te hitovima regionalno poznatih pjevačkih zvijezda, koje je izvodio uz veliku podršku publike, naročito mladih.

"Ovo je moj prvi koncert u Konjicu i zaista je bilo predivno, uglas sa mnom pjevali su mahom tinejdžeri, što me je pomalo iznenadilo da znaju tekstove gotovo svih mojih pjesama. Jako mi je drago što mogu reći da muzika živi među nama. Hvala gradonačelniku Ćatiću na ukazanom povjerenju da svojim koncertom dam doprinos Konjičkom ljetu, bila mi je izuzetna čast kazao je Lončarević nakon koncerta.

Među mnogobrojnom publikom iz Konjica i drugih gradova koncertu je prisustvovala i mlada Jablaničanka Zina Ivković, koja je govoreći o svojim utiscima kazala: "Bilo je stvarno super, Dženan je izuzetan pjevač i atmosfera je bila odlična. Iskreno, žao mi je što se ljeto bliži kraju, ali bila je ovo odlična prilika da uživamo u ljetu i raspustu."

Iste utiske dijele i nešto stariji posjetioci Aida, Fadil i Goran koji su koncert iskoristili i kako bi zaplesali na ulicama grada.

Prije koncerta Dženana Lončarevića posjetioce je zabavljao Konjičanin Dado Macić, nakon kojeg je mladi Konjičanin Ajdin Sultić premijerno izveo još jednu od odabranih pjesama na konkursu Grada Konjica za najbolju pjesmu "Pjesmom te čuvam", pod nazivom "Grad za svakoga". Autor pjesme je Emir Tucaković, a aranžman potpisuju Vanja Alikadić i Sayid Rezić.

Ulice Konjica u četvrtak uvečer bile su ispunjene dugo u noć i brojnim gostima Konjica, koje posljednjih godina privlače raznovrsni sadržaji Konjičkog ljeta i Dana dijaspore.