Muzičko natjecanje
91

Evo kada počinje nova sezona showa "Zvezde Granda", produkcija uvela brojne promjene

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Muzički show "Zvezde Granda" ove subote vraća na male ekrane s osamnaestom sezonom te u velikom stilu obilježava dvadeset godina postojanja kao jedan od najuspješnijih i najdugovječnijih zabavnih show programa na ovim prostorima.

Nova sezona obećava pregršt spektakularnih nastupa, emotivne trenutke, ali i napete situacije koje će pratiti borbu kandidata za naklonost žirija i publike.

"Imao sam tu čast da budem na audicijama u Sarajevu, Mostaru i Skoplju. Mogu vam reći da će ova sezona biti ozbiljno uzbudljiva. Svi ponovo ulazimo u ring, spremni za sve izazove!", kazao je Đorđe David, član žirija.

Kreativni direktor Saša Popović je za ovu sezonu pripremio niz promjena u showu. Ani Sević na sceni će se pridružiti Milan Mitrović kao domaćin programa. Ove godine, žiri će činiti: Ceca Ražnatović, Marija Šerifović, Ana Bekuta, Viki Miljković, Đorđe David i Dragan Stojković Bosanac.

Marija Šerifović ususret novoj sezoni poručuje: "Prespremna sam! Znate šta, moram priznati da su mi čak i pomalo nedostajale ‘Zvezde Granda’. Radujem se novom druženju i takmičenju."

Osim njih, značajnu ulogu će igrati i produkcijski žiri, koji čine iskusni muzički stručnjaci Snežana Đurišić i Aleksandar Milić Mili, a privremeno će im se na mjestu kreativnog direktora u produkciji pridružiti Voja Nedeljković. Njihov zadatak bit će da savjetima, podrškom, ali i konstruktivnom kritikom usmjeravaju kandidate kroz takmičenje, pomažući im da dostignu svoj puni potencijal.

Brojni kandidati stat će na veliku pozornicu s ciljem da izbore prolaz u idući krug takmičenja, no u prvom krugu, važan će biti samo njihov muzički talenat, budući da članovi žirija neće imati priliku da ih vide. Pred članovima žirija je zid koji se spušta samo ukoliko glasaju za kandidata. Također, članovi žirija imat će mogućnost da pritisnu panik taster, a ukoliko se većina složi, kandidat koji im se ne dopada automatski ispada iz takmičenja.

Pored novog koncepta takmičenja i scena je doživjela potpunu transformaciju te gledatelje pored malih ekrana očekuje još bolje audio vizuelno iskustvo za potpuni televizijski doživljaj i zabavu.

Pripremite se za spektakularne emisije koje će osim talentovanih takmičara, kao i uvijek svojim komentarima začiniti žiri od subote, 28. septembra na TV Novoj od 20 sati.