Konfuzna situacija
26

FK Sarajevo se oglasio o spornoj najavi nastupa grupe Helem Nejse na "Sarajevo Summer Festu"

N. C.
Nakon konfuzne situacije koja je nastala zbog najavljenog nastupa grupe Helem Nejse na "Sarajevo Summer Festu 2022" oglasili su se iz FK Sarajevo i uputili izvinjenje zbog nesporazuma.
Naime, sarajevska hip-hop muzička grupa Helem Nejse najavljena je da će nastupati na "Sarajevo Summer Fest 2022", a da ih niko o tome nije pitao niti obavijestio, nakon čega su se oglasili članovi grupe i, između ostalog, kazali da neće imati svirku na ovom festivalu.

"Dužni smo da obavijestimo našu publiku da mi ne sviramo na tom događaju i da smo žrtva jednog palanačkog modela poslovanja nesposobnih pojedinaca unutar institucija", naveli su članovi grupe Helem Nejse.

Organizator "Sarajevo Summer Festa" su Turistička zajednica Kantona Sarajevo odnosno VisitSarajevo i FK Sarajevo. U međuvremenu su na Facebook stranici Visit Sarajevo objavili novi, "ažurirani kalendar" festivala, a sporni događaj u tunelu na Ciglanama je nestao s popisa.

Nakon jučerašnje reakcije grupe Helem Nejse, koja je tokom dana izbrisala Facebook status, oglasili su se iz FK Sarajevo, suorganizatora događaja.

"Projektni tim FK Sarajevo je imao najbolju namjeru da kroz ovaj projekat, u saradnji sa Turističkom zajednicom KS i ostalim partnerima, napravi kvalitetnu promociju grada i dodatno obogati turistički sadržaj u ljetnim mjesecima u našem gradu", naveli su.

Iz FK Sarajevo objasnili su zbog čega je grupa navedena kao učesnik festivala iako oni o tome ništa nisu znali.

"U cilju što kvalitetnije konstrukcije idejnog projekta, preliminarno su predloženi određeni muzički izvođači čije bi se učešće potvrdilo nakon što se odobre sredstva za planirani projekat. Zbog nedostatka adekvatne komunikacije, dogodila se proceduralna greška zbog koje je u javnost izašla nepotpuna odnosno nepotvrđena lista izvođača", dodaju.

Potom su uputili javno izvinjenje svima koji su na bilo koji način spomenuti u nadi i želji da će kroz saradnju, u budućim projektima pronaći zajednički interes.

"Naš cilj je promocija sporta, grada Sarajeva i svih ostalih pozitivnih vrijednosti", zaključili su.