Stiže i u Sarajevo
58

Folk pjevačica rasprodala tri zagrebačke i beogradske arene: Je li Aleksandra Prijović nova Brena?

Klix.ba
Foto: Pixsell/ATA Images/Antonio Ahel
Foto: Pixsell/ATA Images/Antonio Ahel
Srbijanska folk pjevačica Aleksandra Prijović je nedavno započela turneju "Od istoka do zapada", a sudeći prema posjećenosti, ona bi mogla postati jedna od najpopularnijih muzičarki na Balkanu.

Naime, održala je tri uzastopna koncerta u Beogradu u Štark Areni 28., 29. i 30. septembra. Aleksandra je na sceni već 10 godina, a ovo je njen najznačajniji uspjeh u karijeri. Iako mnogi osuđuju folk te ga smatraju šundom, činjenica je da je ovakva vrsta muzike najslušanija.

"Najemotivniji mi je bio sam početak, kad sam izašla na binu. Tada sam se najviše plašila, kako ću da podnesem taj osjećaj, taj naboj pozitivne energije, ali je sve prošlo kako treba. Kad su svi počeli da pjevaju sa mnom uglas, ja sam počela da se tresem. Onda kad sam vidjela sina isto, kako je bio veseo sve vrijeme, kada sam se obratila publici prvi put, kad sam se sjetila svog prvog dolaska u Beograd i kada sam posvetila pjesmu 'Sve po starom' baki i deki", rekla je nakon koncerata.

Srbijanski mediji procijenili su da će Aleksandra zahvaljujući ova tri koncerta uzeti 946.206 eura nakon što otplati sve troškove i porez. Njeni koncerti u Areni Zagreb zakazani su za 1., 2. i 3. decembar. Dino Merlin i Zdravko Čolić su dosad bili jedini muzičari koji su triput uspjeli napuniti Arenu Zagreb.

"Dragi moji, na moju veliku sreću i radost i na najveće zadovoljstvo otvaram i treću zagrebačku Arenu. Jedva vas čekam, ljubim vas i volim. Bit će ludilo u Zagrebu", poručila je sinoć svojoj vjernoj publici.

Uspjelo joj je ono što nikome do sada njezinih godina nije. Nakon rasprodana dva koncerta u zagrebačkoj Areni, više od 10 hiljada karata za najavljeni treći koncert nestalo je u trenu.

U Sarajevo stiže 28. oktobra. Ulaznica za Zetru je sve manje. Nakon glavnog grada BiH je očekuju nastupi u Nišu i Tuzli. Mnogi smatraju da će, ukoliko nastavi ovim tempom, postati nova Lepa Brena i imati kultni status u folk muzici.

Lepa Brena se pojavila na Aleksandrinom nastupu u Beogradu te joj se pridružila na sceni. Inače, Aleksandra je od 2018. godine u braku s Filipom Živojnovićem, sinom Slobodana Bobe Živojinovića i Zorice Nakić.