Ulaznice uskoro u prodaji
0

Garden of Dreams i Nic Fanciulli otključavaju novu lokaciju u Sarajevu

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Nakon nevjerovatne ljetne sezone koja je nadmašila sva očekivanja i postavila nove standarde za elektronsku scenu u BiH, Garden of Dreams se vraća s novim iznenađenjima do kraja godine.

Dok sumiramo sve uspomene koje smo stvorili ovog ljeta, od epskih setova, najljepših plesnih podija, i sunčanih dana na otvorenom do noćnih avantura ispunjenih muzikom i plesom, pripremamo se za prvo jesenje izdanje koje će zatvoriti sezonu open air događaja.

Nic Fanciulli prvi put u Sarajevu

Naša dugoočekivana želja se konačno ostvaruje – Nic Fanciulli dolazi u Sarajevo! Nic je trebao nastupiti u Sarajevu u decembru prošle godine, ali zbog otkazanih letova taj nastup je otkazan. Skoro godinu dana smo čekali ovaj trenutak, da najavimo novi datum i sada je napokon stigao. Kao jedan od najcjenjenijih umjetnika na svjetskoj elektronskoj sceni, poznat je po svojim setovima koji brišu granice između žanrova, donoseći sa sobom nevjerovatnu energiju i strast prema muzici. Njegovo pojavljivanje na Garden of Dreams eventu označava poseban trenutak u ovoj priči, trenutak koji će nas povesti na nezaboravno muzičko putovanje, kroz ritmove i melodije koje će odzvanjati u nama dugo nakon što zadnji beat utihne.

Uz Fanciullia, na stage svoju magiju i energiju u baštu snova donosi legenda regionalne elektronske scene, Bonjasky – majstor koji svojim setovima stvara ritam koji prodire duboko u našu svijest. Njegova muzika nije samo zvuk, to je putovanje kroz različite emocije, trenutke i svjetove. Ovoj dvojici velikana se ovaj put pridružuju Calkins, Doel i Jasa.

Otključavanje nove lokacije, skrivenog dragulja Sarajeva

Za ovaj događaj otključavamo vrata jedne od najimpresivnijih građevina iz austrougarskog perioda u Sarajevu – Vila Braun. Sagrađena za Augusta Brauna, austrijskog poduzetnika, i njegovu suprugu Mariju, ova vila nije samo arhitektonsko remek-djelo iz austrougarskog perioda – ona je simbol ljubavi, posvećenosti i trajnog nasljeđa koje je utkano u Sarajevo. August Braun je na cigle utiskivao slova A i B, te srce u čast svoje supruge Marije, a njihova ljubavna priča će zauvijek ostati da stoji kao simbol početka transformacije jednog grada. Baš kao što je Braun bio vizionar svog vremena i igrao važnu ulogu u oblikovanju i urbanizacija Sarajeva, Garden of Dreams danas unosi novu energiju i kreativnost u grad, stvarajući prostor gdje se historija i muzika susreću i ostavljajući neizbrisiv trag u Sarajevu.

Ova jedinstvena lokacija po prvi put postaje pozornica za elektronsku muziku i naše muzičko putovanje. Pripremite se za dan i noć ispunjene magijom, jer otključavamo skriveni dragulj i pretvaramo ga u epicentar sarajevskih snova.

Ulaznice uskoro i prodaji

Ulaznice za ovaj spektakl će biti u prodaji od ponedjeljka, 23. septembra, na www.kupikartu.ba! Navijte svoje alarme jer će veoma ograničen broj ulaznica biti pušten u prodaju po promotivnoj cijeni! Pripremite se za jedinstvenu noć u kojoj ćemo zajedno otključati novu stranicu Garden of Dreams priče. Vidimo se 12. oktobra u Vili Braun, gdje ćemo stvoriti nove uspomene, istražiti nove zvukove i uživati u magiji trenutka.