Vrhunski događaj
73

Garden of Dreams sprema spektakl u legendarnom londonskom klubu: Ovo smo oduvijek priželjkivali

I. S.
Spakujte vaše plesne cipele jer Garden of Dreams ide na put! Garden of Dreams u saradnji sa Reunion i 206 Events organizacijom sprema noć muzike i magije u legendarnom klubu E1 u Londonu, 6. septembra.

"Kada smo pokrenuli Garden of Dreams, naš san je bio stvoriti platformu koja će povezivati ljude kroz muziku, stvarajući jedinstvene trenutke i nezaboravne doživljaje. Danas, odlazak u London je ostvarenje tog sna. Grad koji je sinonim za elektronsku muziku sada će postati domaćin našeg koncepta i to je nešto što smo oduvijek priželjkivali. Ovaj korak nije samo naš uspjeh, već dokaz da se snovi, uz puno truda i posvećenosti, zaista mogu ostvariti. Radujemo se što ćemo duh sarajevske bašte snova prenijeti u srce Londona i nastaviti stvarati magične trenutke za sve ljubitelje muzike", oduševljeno poručuju iz Garden of Dreams organizacije. Oni prvi put u London donose duh sarajevske bašte snova.

Ko nastupa na Garden of Dreams događaju u Londonu

Glavna atrakcija večeri bit će fenomenalni Eagles & Butterflies, a uz njega i nešto posebno iz bašte snova - naši After Affair. Njima će podršku pružiti i noć učiniti magičnom, Cleido, Monkey Business, Erin Yildiz i Julia Muse.

Eagles & Butterflies je svestrani i inovativni DJ i producent, poznat po jedinstvenom spoju house, techno i eksperimentalnih zvukova. Njegovi dinamični nastupi i produkcije donijeli su mu istaknuto mjesto na globalnoj elektronskoj muzičkoj sceni. Sa izdanjima na renomiranim etiketama kao što su Innervisions, Life and Death i njegovoj vlastitoj etiketi Art Imitating Life, Eagles & Butterflies nastavlja da pomjera granice i osvaja publiku širom svijeta.

After Affair je duo dobro poznat i omiljen među sarajevskom i regionalnom publikom na Balkanu. Godinama su vladari regionalne elektronske scene, a već odavno su i na svom europskom putu, bez znakova zaustavljanja. Već dobro znamo da njihov jedinstveni zvuk i setovi ostavljaju publiku bez daha gdje god nastupaju. Energija koju stvaraju donosi poseban pečat svakom događaju, a ovo će biti prvi put da ih londonska scena sluša uživo.

Našu državu i Garden of Dreams na ovom događaju predstavlja neizostavna figura bh. muzičke scene, Goran Emkić, od sada poznat pod imenom Monkey Business. Goran je odlučio da ostvari svoje snove i nedavno je preselio u London, gdje je vrlo brzo pronašao značajno mjesto u muzičkom i poslovnom svijetu grada. Njegova prisutnost u Londonu donosi dodatnu snagu i globalni doseg Garden of Dreams-a, jer je Goran sada osoba koja s ponosom predstavlja našu organizaciju u Londonu i širom svijeta, otvarajući i nama vrata novih snova. Nakon što je ostavio dubok trag u Bosni i Hercegovini, sada je pred njim prilika da isto učini i u Londonu, proširujući svoj utjecaj i u magičnom Londonu.

Monkey Business je za ovu priliku snimio podcast set, ekskluzivno snimljen za Garden of Dreams SoundCloud profil. Ovaj set je kreiran da vas uvuče u vibe i pripremi za ono što slijedi na samom eventu. Pripremite se, jer ovo je samo teaser onoga što vas čeka na Garden of Dreams eventu u klubu E1 u Londonu.

Uz headlinera i Garden of Dreams artiste, na ovom događaju nastupaju i dobro poznata imena londonske scene: Cleido, Erin Yildiz i Julia Muse. Njihov doprinos dodatno obogaćuje noć, čineći ovaj događaj jedinstvenim spojem lokalnog i međunarodnog talenta.

Gdje će se desiti Garden of Dreams London

E1 London, smješten u historijskom distriktu Wapping u istočnom Londonu, je kultni noćni klub poznat po svom živom, industrijskom ambijentu i najmodernijem Funktion-One zvučnom sistemu. Od svog velikog otvaranja 2017. godine, koje je uključivalo epski rejv od 27 sati, E1 je na čelu underground elektronske muzičke scene.

Bit će ovo noć u kojoj ćemo oživjeti sarajevske snove u srcu Londona, na plesnom podiju kultnog kluba E1, mjestu koje je ugostilo neke od najlegendarnijih noći londonske elektronske scene. Pridružite nam se jer ovo će stvarno biti nešto posebno. Vidimo se u sarajevskoj bašti snova u Londonu! Ulaznice su u prodaji na ra.co.