Festivalska atmosfera
251

Gdje izaći u provod? Evo ko sve večeras nastupa u Sarajevu

N. O.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Noćni provod u Sarajevu oživi tokom festivalskih dana, a pored kafića u blizini festivalskih lokacija koji su ispunjeni do posljednjeg mjesta, zabavu možete pronaći i na lokacijama poput Music Zonea ili Heineken Summer Loungea.

Plato Skenderija je središte događanja za sve koji žele nezaboravan provod u Sarajevu ovog ljeta, a večeras je u Heineken Summer Loungeu zakazan nastup sastava Brown Sugar.

Od 16. do 23. augusta, Heineken Summer Lounge donosi noći ispunjene vrhunskom muzikom i jedinstvenom atmosferom koja traje do ranih jutarnjih sati. Ove godine, lineup uključuje poznate DJ-eve i izvođače koji će osigurati da svaka večer bude poseban doživljaj.

Summertime Madness Fest otvorila je Indira Forza, a drugu noć prisutne je zabavljao bh. pjevač Berin Buturović. Ljetno ludilo na Summertime Madness Festivalu se nastavlja uz bend Dernex koji večeras obećava nezaboravan provod za sve generacije.

Festival u centru u Radićevoj ulici također donosi zabavu za posjetitelje, a večeras je na rasporedu koncert varaždinskog benda Sowas. Također planiran je i DJ set u Meeting Pointu od 21 sat.

Festival Music Zone održava se od 16. do 23. augusta na parkingu ispred zgrade Ambasade Grčke, a za večeras je najavljen koncert grupe Major.

Nakon što je sinoć spektakularnim koncertom Hanke Paldum otvoren Sevdah Soiree festival, večeras će uslijediti nastup Alme Subašić.

U klubu Sloga svirka uživo počinje u 00:00, a nakon toga slijedi nastup resident DJ-a uz komercijalnu muziku.

Predivni prostor Vilsonovog šetališta će danas biti transformisan u plesni podijum stoga je Garden of Dreams još jedan od događaja na kojem ćete se odlično zabaviti. Prvi put u Sarajevu će nastupiti Denis Sulta, škotski maestro elektronske muzike, uz našeg DJ-a Bonjaskyja. Također će posjetioce zagrijati sarajevskoj publici poznati Coem i Doel.

I drugu noć Sarajevo Film Festivala vlada je ludnica u gradu. Mnogi građani i turisti su sinoć odlučili uživati u vrhunskoj atmosferi, a kafići koji se nalaze u blizini festivalskih lokacija su bili puni.