Traje još danas
54

Golišava izdanja, suzavac i brojne kazne zbog narkotika: Evo šta je obilježilo drugi dan Ultra festivala

N. O.
Foto: Pixsell/Zvonimir Barisin
Foto: Pixsell/Zvonimir Barisin
Ovih dana se u Splitu održava festival elektronske muzike Ultra Europe, a drugi dan izdanja su obilježili brojni incidenti. Sinoć su čak prskali suzavac po publici, a privedeno je 125 osoba.

Festivalska groznica trese Split posljednjih dana, a brojni turisti pohrlili su u ovaj grad na Jadranu kako bi uživali u elektronskoj muzici. Međutim, pored muzike, festival je poznat i po kaznama za posjetitelje zbog pokušaja unošenja narkotika.

Tako je sinoć, druge večeri festivala, privedeno 125 osoba i to većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga. Naplaćeno je 52.000 eura kazni.

Foto: Pixsell/Zvonimir Barisin
Foto: Pixsell/Zvonimir Barisin

Pored toga desio se i incident gdje su turisti iz Italije prskali posjetitelje suzavcem.

Kako bi spriječili unošenje droga i narkotika, na snazi su i rigorozne mjere na ulasku u sportski kompleks Parka mladeži u Splitu gdje se festival održava.

Foto: Pixsell/Zvonimir Barisin
Foto: Pixsell/Zvonimir Barisin

Kako Index.hr prenosi, zbog toga dolazi i do nekih bizarnih situacija kao što je slučaj gdje je djevojka plakala jer su joj oduzeli žvake pri ulasku.

Također, još jedna stvar po kojoj je festival poznat jesu golišava i ekstravagantna modna izdanja posjetitelja kojih sinoć nije nedostajalo.

Sinoć su na festivalu nastupili MYKRIS, Kasablanca, Black Tiger Sex Machine i Slander, kao i Axwell, Martin Garrix te W&W.

Posljednje večeri festivala, između ostalih, nastupaju Afrojack, DJ Snake, Timmy Trumpet, Eric Prydz, Subtronics, Kasia.