Sadrži 10 pjesama
11

Grupa Zar objavila album "Žurim", želi osvojiti simpatije publike širom regiona

I. S.
Bend Zar objavio je svoj novi album "Žurim" s 10 novih pjesama kojima već osvaja simpatije publike širom regiona.

Autor svih tekstova za pjesme je lider grupe Amir Pilav Cvale, a za muziku je bio zadužen Igor Vukojević. Ovaj dvojac je zajedničkim snagama uradio sve aranžmane u studiju GP Music u Minhenu.

Sadašnju postavu grupe čine pjevač Amir Pilav - Cvale, na gitarama su Patrick Pilav i Milan Kordulup, Vuk Vukojević na bas gitari, Mladen Janković na klavijaturama i Igor Vukojević na bubnjevima. Svaki član Zara donosi svoje jedinstvene vještine i energiju, stvarajući zvuk koji je istovremeno prepoznatljiv i svjež.

"Na ovom muzičkom projektu, koji je izdat pod markicom Croatia Recordsa, radimo duže vrijeme, a zanimljivo je da smo snimili spotove za svih deset pjesama. Album 'Žurim' dodatno su obogatili specijalni gosti, Igor Paspalj na gitari i Bruno Langer na bas gitari. Njihov doprinos donosi dodatnu dinamiku i virtuoznost koja je vidljiva u svakom tonu. Album 'Žurim' ćemo u narednom periodu predstaviti publici u BiH i Hrvatskoj, a potom slijede Srbija i Crna Gora", kaže pjevač Amir Pilav Cvale.

Lider Atomskog skloništa Bruno Langer gostovao je na naslovnoj pjesmi "Žurim", koja je objavljena prije nekoliko mjeseci.

"sličnog smo muzičkog izražaja i našim bendovima je bliži hard rock. Posebno mi je drago da sam gost na pjesmi 'Žurim' koja mi se jako sviđa. Vjerujem da će grupa Zar naći svoje mjesto na muzičkoj sceni u BiH i regionu. Cijela grupa ZAR je odlična, ali moram izdvojiti lidera Amira Pilava Cvaleta koji ima nevjerovatnu energiju. Cvale poput mene živi rock'n'roll i riječ je o izuzetnom čovjeku", kazao je Bruno Langer nakon premijere pjesme "Žurim".

Album "Žurim" predstavlja osvježenje na rock sceni, kombinirajući energičnu rock muziku, dobre tekstove i izvanrednu produkciju. Sigurno je da bend Zar nastavlja graditi svoj put ka muzičkom uspjehu, a 'Žurim' je još jedan korak u tom pravcu, potvrđujući njihov talenat i posvećenost muzici.