Djelić atmosfere
418

Hanka Paldum, Enes Begović, Keba i drugi priredili večer za pamćenje na Ilidži: Pogledajte kako je bilo

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Festival narodne muzike Ilidža ove godine obilježava 60 godina postojanja, a u revijalnom dijelu nastupila su najveća imena ovog žanra.

Naime, na Ljetnoj pozornici su večeras u revijalnom nastupili Enes Begović, Hanka Paldum, ⁠Miroslav Škoro, Duško Kuliš, Muharem Serbezovski, Dragan Kojić Keba, ⁠Nihad Alibegović, Elvira Rahić, Semir Cerić Koke i Šako Polumenta.

Osim svima dobro poznatih hitova, predstavili su i nove pjesme, što je novitet na ovom festivalu. Kao gosti su nastupili Ferid Avdić, Šerif Konjević, Hasiba Agić, Slađana Mandić, Rizo Hamidović i Snežana Đurišić.

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović ranije je naglasio kako je na obostrano zadovoljstvo nastavljena uspješna saradnja javnog servisa i Općine Ilidža i to nakon odličnih rezultata 2023. godine.

Sinoć je u takmičarskom dijelu nastupilo 15 izvođača, a pobjedu je odnio Mirza Hamzić s pjesmom "Mojoj Tuzli". Kenan Imamović je dobio nagradu za najbolji angažman za pjesmu Mirze Pandura "Rano, boliš me".

Nijaz Buzaljko je nagrađen za najbolji tekst. Naime, napisao je singl "Moj babo" koji je otpjevao Enis Todić. Slavko Stefanović je nagrađen za najbolju muziku zahvaljujući kompoziciji "Careva ćuprija". Nju je izvela Lepa Đorđević.

Adnan Kadrić je otpjevao "Da na kraj svijeta odem" te dobio nagradu za najbolju interpretaciju. Ova pjesma je također proglašena najboljom na ovogodišnjem izdanju Festivala narodne muzike Ilidža.