Sviraju mladi bendovi
0

Humanitarni koncert u znak solidarnosti s narodom Palestine će sutra biti održan u AG klubu

I. S.
Klub AG će u petak, 18. oktobra biti domaćin posebnog humanitarnog koncerta u znak solidarnosti s narodom Palestine. Ova večer, ispunjena energijom i buntom punk muzike, počinje u 19 sati i okupit će četiri domaća benda: POPIK, GNU, Solis i No Color.

U saradnji s Pomozi.ba (saradnja u okviru projekta Donacijske kutije), sav prihod od donacija biće usmjeren za pomoć narodu Palestine, a koncert je organizovan s ciljem podizanja svijesti o teškoj situaciji u kojoj se ovaj narod nalazi.

Gušenje slobode govora u mainstream medijima, ukidanje osnovnih ljudskih prava i ugnjetavanje nevinih, tu smo da pokažemo da nismo nijemi posmatrači. Muzika je uvijek bila moćan alat za izražavanje otpora i borbe za pravdu, te je ovaj koncert prilika da svi koji cijene rokenrol, punk i metal subkulturu pruže podršku onima kojima je najpotrebnija.

Pozivamo sve ljubitelje muzike, humanitarce i ljude dobre volje da nam se pridruže u klubu AG i postanu dio ove večeri solidarnosti i pomoći. Minimalna donacija je 10 KM. Dođite, podržite i pokažite da rokenrol muzika može biti glas za one koji ga trenutno nemaju!

Vezani članci