Ima posebnu simboliku
80

Ilma Karahmet otkrila da je jedna pjesma s njenog novog albuma posvećena Tošetu Proeskom

N. O.
Screenshot/BHRT
Screenshot/BHRT
Bh. pjevačica Ilma Karahmet nedavno je objavila svoj album prvjenac, a tokom gostovanja u Jutarnjem programu BHRT-a otkrila je da je jedna pjesma posvećena Tošetu Proeskom.
Naime, Karahmet je tokom gostovanja pojasnila da Antonija Šola potpisuje dvije pjesme s njenog albuma - "Doživotna robija" i "Zvjezdano nebo", napomenuvši da je ova druga već miljenica na albumu.

"Antonija je nekako stidno opisala kako je nastala ova pjesma. Ne voli da priča o nekim velikim stvarima u svom životu", kazala je Ilma te pojasnila da kad joj se javila ova pjesma uopće nije bila u opticaju.

Ispričala je da je ova pjesma bila "negdje tamo skrivena", ali da je Antonija vjerovatno osjetila nešto drugačije nakon upoznavanja te joj je ponudila upravo tu numeru.

"Nije mi uopće rekla kako je nastala ova pjesma i šta je zapravo pozadina tj. nastala je u čast večeri posljednjeg koncerta pokojnog Tošeta Proeskog u Skoplju. On je tada zamolio Antoniju da u čast te večeri napravi pjesmu", objasnila je Ilma.

Kazala je da je Antoniji dugo trebalo da napiše melodiju za nju i da ju je zapravo dobila na poklon.

Podsjetimo, Karahmet je prije nekoliko dana objavila svoj album prvjenac koji nosi naziv "Kasno je". U razgovoru za Klix.ba kazala je da album donosi potpuno novi zvuk koji do sada nismo čuli od nje.

"Uključila sam nekoliko balada po kojima me publika prepoznaje, ali sam se također okušala u modernijem i savremenijem stilu", kazala je najavljujući album.