Ne želi ugroziti fanove
0

Izraelska zvijezda otkazala koncert nakon ispaljivanja raketa na Tel Aviv

L. R.
Noa Kirel (Foto: EPA-EFE)
Noa Kirel (Foto: EPA-EFE)
Pjevačica i prošlogodišnja predstavnica Izraela na Eurosongu Noa Kirel otkazala je koncert u Tel Avivu nakon što je Hezbolah ispalio raketu.

Ova, 23-godišnja pop zvijezda otkazala je koncert u parku Yarkon, koji se trebao održati sutra. U objavi za medije je navela da je odluku donijela zajedno s organizatorima koncerta jer ne želi ugroziti svoje fanove.

Prema procjeni organizatora, očekivalo se otprilike 30.000 osoba na njenom koncertu u Tel Avivu. Oni su istakli da će uskoro biti objavljen novi datum nastupa, a sve kupljenje ulaznice vrijedit će i da novi termin.

Inače, Noa Kirel koja je prošle godine predstavljala Izrael na Eurosongu, kada je s pjesmom "Unicorn" osvojila treće mjesto, oglašavala se povodom početka rata između Hamasa i izraelske vojske.

"Bilo mi je izuzetno teško da 'svarim' posljednja 24 sata i još uvijek pokušavam pronaći prave riječi da izrazim ogroman bol kroz koji moja zemlja i ja prolazimo. Jučer, rano ujutru, na nas je ispaljeno više od 3.000 raketa, teroristi su upali u naše gradove i poklali više 300 naše braće i sestara, više od 1.000 je povrijeđeno, a naši vojnici i civili (uključujući nevinu djecu i starce) su kidnapovani i odvedeni u Gazu", objavila je na svom Instagram profilu.

Ona je tada dodala je "srce boli zbog žrtava i porodica pogođenim razornim masakrom i da ne sumnja da će pobijediti",

"Moje srce je s vama i molim se za brzi povratak naše braće i sestara kući. Ne sumnjam da ćemo pobijediti“, objavila je.