Najpopularniji bh. reper
468

Jala Brat ponovo impresionira rezultatima slušanosti: "Ova godina je duplo jača od prethodne"

I. B.
Instagram/Jala Brat
Instagram/Jala Brat
Bh. reper Jasmin Fazlić, poznatiji kao Jala Brat, jedan je od najslušanijih izvođača sa Balkana. Ne prestaje nizati uspjehe, a da iza sebe ima vojsku obožavatelja još jednom je dokazao na posljednjoj objavi.

Uz fotografiju svog profila na Spotifyju, koji je ujedno i najveći svjetski audio streaming servis, pokazao je rezultate na kojim bi mu mnogi pozavidjeli.

Pjevač samo na ovoj platformi ima ukupno 1,9 miliona slušatelja i 59,8 miliona streamova.

"Ove godine smo zakucali i to duplo više nego prošle. Nemam riječi kojima bih opisao koliko sam zahvalan i sretan. Volim vas i nastavljamo još jače", napisao je reper.

"Zaslužili smo još jedan album", "Sljedeće godine još jače", "Samo naprijed", neki su od komentara.

Njegovi najpopularniji hitovi na ovoj platformi su "Divljam" koju je preslušalo preko 6 miliona ljudi te "Adrenalina", "Noć" i "Dostojevski" koji se svi nalaze na njegovom posljednjem albumu "Futura".

Osim novim hitovima, Jala je impresionirao obožavatelje i kada je naslovnica aktualnog albuma osvanula na najpoznatijem trgu na svijetu - njujorškom Times Square-u.

"Nemoj dopustiti da te uvjere da ne možeš, nikada nemoj prestati da sanjaš", napisao je tada.

Da podsjetimo, nakon njihovog albuma "Pakt s đavolom" iz 2014., Jala Brat i Buba Corelli počeli su sarađivati sa zvijezdama aktuelnih balkanskih hitova.

Prekretnicu u karijeri Jala je dostigao i učešćem na Eurosongu 2016., kada je zajedno sa Dalal Midhat, Deenom i Anom Rucner predstavljao BiH pjesmom "Ljubav je".

Uz Rastu, Maju Berović, Cobyja, a zatim Severinu i Senidah počeli su osvajati vrhove ljestvica slušanosti. Njihovi nastupi uvijek su ispunjeni do posljednjeg mjesta, a bilo da su u duetu ili solo, slušatelji ih uvijek željno iščekuju.