U februaru 2025. godine
46

Jedini reper sa osvojenim Pulitzerom: Kendrick Lamar nastupat će na narednom Super Bowlu

L. R.
Kendrick Lamar (Foto: EPA-EFE)
Kendrick Lamar (Foto: EPA-EFE)
Nacionalna nogmetna liga (NFL) i Apple Music objavili su da će Kendrick Lamar nastupati na narednom poluvremenu Super Bowla.

Kako prenose strani mediji, američki tekstopisac i reper nastupat će na jednom od najpoželjnijih događaja za muzičare, koji će se održati 9. februara 2025. godine u New Orleansu. S tim u vezi, oglasio se i Lamar.

"Rap muzika je još uvijek najutjecajniji žanr do danas, a ja ću biti tamo da podsjetim svijet zašto. Izabrali su pravog", rekao je Lamar.

"Kendrick iznova dokazuje svoju jedinstvenu sposobnost stvaranja trenutaka koji odjekuju, redefiniraju i na kraju uzdrmaju same temelje hip-hopa", rekao je šef muzike NFL-a Seth Dudowski.

Ovo će ujedno biti drugi put da Kendrick Lamar nastupa na poluvremenu Super Bowla, ali ovaj put će biti glavni izvođač. Naime, on je zajedno s Dr. Dreom, Snoop Doggom, 50 Centom, Eminemom i Mary J Blige nastupao i 2022. godine, kada je izveo pjesme "Humble" i "Alright".

Ovaj 37-godišnji muzičar rođen je u Comptonu, a mnogi ga smatraju jednim od najboljih tekstopisaca hip hop muzike nove generacije. Osim što je dobitnik Grammyja, on je i jedini hip-hop umjetnik koji je osvojio Pulitzerovu nagradu za muziku i to za album "Damn".

Neki od njegovih najvećih hitova u karijeri su: "Not Like Us", "Humble", "Hiiipower", "Alright", "Mona Lisa", "Bad Blood", "Swimming Pools (Drank)", "B*tch, Don't Kill My Vibe", koje će izvesti upravo na poluvremenu Super Bowla.