Nastupa 2. novembra
304

Jelena Rozga priprema spektakl u Zetri: Mama dolazi na koncert u Sarajevo, a sad me vodite na ćevape

N. C.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Jelena Rozga danas je u Sarajevu najavila svoj veliki solistički koncert koji će se održati 2. novembra u Zetri.

Ovom prilikom Jelena je najavila istinski spektakl u Zetri te pozvala publiku na solistički koncert.

"Ovim koncertom u Sarajevu završavamo regionalnu turneju 'Minut srca mog'. Mnogo se tome radujem i jako sam uzbuđena, već se uveliko pripremamo. Svaki koncert je bio emotivan, ovaj će biti poseban jer označava završetak jedne predivne priče", kazala je.

Potom je istakla da će na ovom koncertu biti mnogo za nju važnih ljudi.

"Bit će i mama. Rekla je: 'Mama dolazi nemoj zaboraviti'. Nije dugo bila u Sarajevu i želi doći na koncert. Tako da ovo što smo radili zadnjih par godina je jedna posebna priča, jedna velika produkcija. Jako puno plesača, sjajnih muzičara, prekrasni kostimi. Velika je produkcija i zaista je prelijepo, a publika je najljepša", dodala je.

Pjevačica je istakla kako su sarajevska i splitska publika jako slične, ali i da će puno njenih sugrađana doći na koncert u Sarajevo.

"Sarajevo i Split imaju jako dobro uho i tu ne smije biti ni najmanje greške, ali kao što sam rekla veliki sam perfekcionista. Svaki dan vježbam po par sati jer moram biti u kondiciji. Vrlo je slična publika i žao mi je što u svom gradu nisam napravila koncert, ali sam sigurna da će puno mojih sugrađana doći u Sarajevo", kazala je Jelena te kroz smijeh rekla "vodite me na ćevape".

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Ona je otkrila i kako je nastala pjesma "Lavica" koja je postala pravil hit ovog ljeta.

"Uopće nije bilo u planu da ja ovog ljeta izbacujem bilo kakvu pjesmu. Nije bilo u planu da se pojavim na 'Melodijama Jadrana' pa sam rekla Tončiju išla bih na festival. On je rekao: 'A s kojom bi pjesmo išla'. Ja bih da je onako brža, latino, ali da ima jak tekst. On kaže: 'Ne može, nemamo vremena, uskoro je festival'. Rekla sam mu da odoh na put, a da će on sigurno za to vrijeme napisati nešto lijepo. Zaista, u dva dana su napravili i muziku i tekst. Imala sam osjećaja da će ta pjesma grmiti cijelom regiom i eto nisam pogriješila", dodala je.

Očekuje se odlična zabava uz velike hitove kao što su: "Bižuterija“, "Okus mentola", "Nirvana", "Solo igračica" i mnoge druge hitove , a i himnu ovogo ljeta pjesmu "Lavica".

Scenski nastup će biti senzacionalan sa zahtjevnom pirotehnikom, vatrenim topovima, fenomenalnim kostimima, a za atraktivnu koreografiju i to da svaka sekunda ovog nastupa bude pažljivo isplanirana i uvježbana pobrinuce se Žiga Sotlar, jedan od najboljih koreografa u Europi

Ulaznice za ovaj koncert za koji vlada ogromno interesovanje se mogu kupiti putem online sistema kupikartu.ba, te na prodajnim mjestima na platou Skenderija i u Ferhadiji.