Emotivna i snažna pjesma
0

Kenan Mačković objavio spot za novi singl "Pokaži znak"

L. R.
Kenan Mačković (Foto: Press)
Kenan Mačković (Foto: Press)
Svestrani muzičar i pjevač Kenan Mačković objavio je spot za novu pjesmu pod nazivom "Pokaži znak",

Pjesma donosi snažnu emociju upotpunjenu modernim aranžmanom te vrhunskom produkcijom.

"Ljubav koja ima tu snagu da nas pokreće i vodi, baš kao što kaže tekst u pjesmi: 'kao cvijet iz kamena, koji raste iz ničega, kad nije bilo nade', vodila me do ove pjesme i u konačnici sam sretan da je možemo podijeliti sa javnošću. Vjerujem da će ova iskrena emocija, koja je utkana u pjesmi, pronaći put do srca svih onih koji je budu poslušali", kaže Kenan Mačković.

Tekst pjesme potpisuju Kenan Mačković i Melisa Salihović - Ibrahimbegović, koja je uradila muziku zajedno sa Alenom Lemeševićem.

Aranžman je djelo dvojca koji čine Arel Češljar i Meho Radoović. Za spot, u kojem se pored pjevača pojavljuje i Sajra Bradić, bila je zadužena Ataxmedia. Muzički i izvršni producent je Arel Češljar. Koordinatorica cijelog projekta i producentica je Amela Karačić, a izdavač je "Hayat Production".

Kenan Mačković poznato je ime na domaćoj muzičkoj sceni, a publika ga pamti po pobjedi na takmičenju "OBN Music talents" 2006. godine. 

Svestrani muzičar i pjevač rođen je u Mrkonjić Gradu 16. juna 1987. godine. Osnovnu i nižu muzičku školu završio je u Ključu, nakon čega odlazi u Bihać gdje završava srednju muzičku školu na odsjeku za klavir i na odsjeku za muzičku teoriju. Na Muzičku akademiju u Sarajevu, na odsjeku za klavir, upisuje se 2006. godine, a diplomirao je 2010. godine.

Tu nastavlja postdiplomski studij na odsjeku klavir koji uspješno završava 2014. godine. Dobitnik je srebrne značke Univerziteta u Sarajevu kao jedan od istaknutijih studenata Muzičke akademije. Svoje muzičko djelovanje uspješno širi i kroz pedagoški rad sa djecom pri Muzičkoj školi "Novo Sarajevo".