Osvojila peto mjesto
105

Konstrakta nakon uspjeha na Eurosongu: Sad je vrijeme da se priča zaključa

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Ovogodišnja predstavnica Srbije na Eurosongu Ana Đurič, poznatija kao Konstrakta, gostovala je u emisiji "Oko" na RTS-u i otkrila kakvi su njeni utisci nakon što je osvojila peto mjesto.

Ona je neposredno prije povratka iz Torina kazala da će "umjetnica biti nevidljiva".

"To je bila moja ideja još 5. marta. Da kažem 'Umjetnica je nevidljiva' i da nestanem. Međutim, tad nisam imala hrabrosti, to se pretvorilo u veliku medijsku pažnju. Sad mislim da zaslužujem da sebi obezbijedim mir. Sad je vrijeme da se priča zaključa", kazala je.

Navela je i kako je provodila dane u Torinu.

"Na Eurosongu imaš jednu probu tokom dana i navečer ili za žiri ili za prijenos. Nije bilo strašno, ali su se ruke prale", rekla je.

Inače, Konstrakta je po zanimanju arhitektica, a predstavljala se i kao "domaćica i predsjednica kućnog savjeta". Voditeljica je zato pitala na kojem mjestu se nalazi umjetnica u redu navedenih zanimanja.

"U suštini i to kad ja kažem umjetnica, tu ima nekog otklona. Ja zapravo članica nijednog udruženja. Ja sam samoprozvana umjetnica. Ima u tome i nekog sarkazma. Ne znam šta sam trenutno. Poželjela sam da budem domaćica", ispričala je.

Spomenula je i to da se nije nadala velikom uspjehu na Eurosongu.

"Nisam imala očekivanja u Torinu, ja to sebi nikada ne priređujem. Mislila sam da bi bilo dobro da se plasiram u finale, a čini mi se da se ovdje desilo neko malo ujedinjenje, ne samo u Srbiji, nego i kod svih naših takozvanih. Željela sam da uđem u finale, tu bih zaokružila priču. Kada smo ušili u finale, onda mi je bilo svejedno", kazala je Konstrakta.