Melodija ljeta
54

Lejla Piljević predstavlja novi instrumentalni komad: Spot snimala i na Pješčanim piramidama

N. O.
Lejla Piljević posljednjih godina sviranjem violine oduševljava ljubitelje muzike u Bosni i Hercegovini, ali i širom regiona.

Ovaj instrument je neodvojiv dio njenog života i profesionalnog puta već tri decenije, a danas je publiku obradovala novom instrumentalnom kompozicijom simboličnog naziva "Lelony".

Naša violinistkinja sama je autor muzike i aranžmana za ovu kompoziciju, za koju je spot režirao njen dugogodišnji saradnik Anis Mujanović.

"Ideja za ovu instrumentalnu kompoziciju je nastala spontano, neke dijelove sam zabilježila iz improvizacija koje izvodim na nastupima. Melodija je veselijeg karaktera i nadam se da će se svidjeti publici. Kroz kadrove u spotu možemo vidjeti ljepote naše zemlje. Pjesma je snimljena u studiju Nedima Imamovića, a izdavač je 'Hayat Production'. Spot smo snimali na nekoliko lokacija. Neke od njih su Pješčane piramide u blizini Foče i Bjelašnica", kaže Lejla Piljević.

Lejlu domaća publika poznaje i kroz nastupe sa bendom NOBS, a sarađivala je i sa mnogim poznatim pjevačkim imenima.

Uradila je i fantastičnu obradu sevdalinke "Čudna jada od Mostara grada" u house verziji, a koja je oduševila slušaoce. Dio je odsvirala u promotivnom videu Bosne i Hercegovine koji je uradio bosanskohercegovački avanturist i putopisac Robert Dacešin.