Puni 64 godine
150

Lepa Brena na rođendan objavila: Otvara i peti termin za koncert u Zagrebu

N. O.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Regionalna muzička legenda Lepa Brena dokazuje da je i poslije više od 40 godina karijere jednako popularna, a danas je na svoj 64. rođendan objavila vijest o otvaranju još jednog termina za koncert u Zagrebu.

Nakon što je prošle godine Aleksandra Prijović učinila isto te održala pet koncerata u hrvatskoj prijestolnici, Lepa Brena nastavila je "istim putem".

"Zaista mi je ovo jedan ovako baš divan dan. Činjenica je da ja baš i ne volim proslavljati svoje rođendane, uvijek sam voljela slaviti tuđe rođendane i nekako kupovati drugima poklone, cijela ta priča sada se svodi na to. Prvo hvala vam svima na predivnim čestitkama, a drugo, ja bih željela kao poklon svim svojim fanovima i svima onima koji vole moju muziku i moje koncerte objaviti da ćemo danas svečano otvoriti peti koncert u zagrebačkoj Areni, kao poklon svim mojim fanovima i da će to biti 16. decembra", poručila je Brena.

Pored hitova "Hajde da se volimo", "Srećna žena", "Luda za tobom" i brojnih drugih, Zagreb će 6., 7., 9., 10. i 16. decembra s Brenom pjevati i njenu najnoviju pjesmu.

"To je jedna božanstvena predivna balada, autor je Filip Živojinović, koji je autor i mnogih Aleksandrinih pjesama. Napravio je nešto što je zaista osvojilo moje srce. Nadam se da će ta ista pjesma pronaći put do poklonika moje muzike i da će doprijeti do njihovih srca, za dvije nedjelje imat ćemo novu pjesmu i novi spot", otkrila je za Extra FM.

Podsjetimo, Lepa Brena je u aprilu održala i dva koncerta u sarajevskoj Zetri gdje je nastupila nakon 15 godina.