Luka Nižetić: Od malih nogu sam opčinjen Sarajevom, a Merlinove pjesme me približe tom gradu
S veselim Splićaninom, između ostalog, smo razgovarali o novoj pjesmi, nastupajućem albumu, njegovoj drugoj ljubavi kulinarstvu i mnogim drugim temama.
Nižetić je nedavno objavio svoj singl "Ostani dite" kao najavu novog albuma koji bi svjetlo dana trebao ugledati početkom sljedeće 2022. godine. Prema riječima splitskog pjevača, reakcije publike su odlične.
"Drago mi je da su se mnogi našli u pjesmi, čak su je neki proglasili svojom himnom života. Nema ljepšeg osjećaja kada svojim radom potakneš neku pozitivnu i optimističnu emociju kod slušatelja, a to ova pjesma sigurno pruža. Moj autorski tim Branimir i Mario Mihaljević ponovo je uspjeo donijeti najbolje od svega što se voli u plesnim, pozitivnim i ljetnim melodijama juga. Nastavljamo sa zvučnom slikom koju smo proželi kroz prethodne hit naslove 'Ludilo brale' i 'Ae', a i pokazalo se da mi je takav izričaj najbliži mom splitskom senzibilitetu", kazao je.
"Ostani dite" peti je singl s Nižetićevog nadolazećeg albuma, pjevač ističe da rade singl po singl i prije nego što album ugleda svijetlo dana sigurno će ih objaviti još nekoliko kako i nalaže današnje tržište.
"Singlovi su danas što su nekad bili albumu, cijeli fokus i promocija svake pjesme se tretira kao da se radi o izlasku albuma. Još uvijek volim držati CD u ruci mada se cijela industrija preselila na digitalije, al kad objaviš album samim time formiraš i koncept i priču koncertne promocije i live nastupa. Što se tiče numera bit će barem 10 pjesama, više ritmičnih što je i bliže mom mentalitetu, ali sigurno će se naći mjesta i za još poneku baladu", kazao je.
Pjesmom "Ostani dite" vratio se svom prepoznatljivom izričaju, s obzirom da je njegova predhodna pjesma bila nešto drukčija. Tada je Nižetić kazao da je dugo čekao pjesmu "Ka more je život", čak 15 godina. Pjesma je nešto drugačija od njegovih dosadašnjih, prepoznatljivih, veselih i ritmičnih uradaka.
"Prethodna pjesma je bila balada 'Ka more je život', koju doživljavam i kao jednu od meni važnijih skladbi u karijeri. Predstavila je jednu drugu stranu moje emocije i doživljaja, pjesma koja će, nadam se vječno ostati među publikom", dodao je.
Novi album Nižetića imat će 10 pjesama, a na njemu će raditi provjerena ekipa s kojom ovaj Splićanin sarađuje već duže vremena.
"Zadnjih godina moji stalni, provjereni suradnici su Branimir Mihaljević i njegov otac, inače renomirani autor Mario Mihaljević. Volim se okružiti ljudima s kojima mi je ugodno provoditi vrijeme, a s Mihaljevićima sam već prešao granicu poslovnog odnosa, znamo se družiti i dočekati jutra", kaže kroz smijeh Nižetić, istakaviši da publiku nakon ljeta sigurno očekuje novi singl, a i prije objave albuma bit će tu još novih pjesama.
S obzirom da je u svijetu u toku imunizacija stanovništva te se polahko popuštaju mjere te svirke u lokalima su sve češće, a mnogi pjevači počinju razmišljati o koncertima, neki su ih čak i zakazali. Zanimalo nas je kakvi su planovi Nižetića kada je riječ o vraćanju na scenu.
"Bilo je nekih upita, no kako sam ja više populistički izvođač na čijim koncertima publika pleše a ne sjedi, čekamo da mjere popuste i da se dozvoli i ples i zabava bez neki ograničenja", istakao je.
Dotakli smo se i njegovog odnosa sa Sarajevom, s obzirom da se njegovi prvi koraci u karijeri vežu za ovaj grad.
"Još od malih nogu sam bio opčinjen tim gradom, a kako sam veliki poštovalac muzičkog opusa Dine Merlina njegove pjesme me još više približila tom gradu. Imao sam sreće da sam na prva tri albumu surađivao s Dinom Šaranom i Đani Pervanom. Iz tog perioda ostale su mnoge lijepe skladbe poput 'Ponekad poželim', 'Samo mi reci da', 'Zapleši sa mnom'", kazao je veseli Splićanin, dodajući da je video za pjesmu "U msilima" snimljen je upravo u Sarajevu, odnosno dokumentiran njegov koncertni.
Osim muzike, Nižetićeva velika ljubav je i kulinarstvo, a već pet godina je i vlasnik restoran Fabrika na Visu. Ljubav prema kuhanju naslijedio je od majke.
"Kuhanje mi dođe kao relaksacija. Mater je odlična kuharica pa sam gledajući nju za špaherom upijao njene recepte i istovremeno se inficirao kulinarstvom. Nemam sad nekih posebnih specijaliteta, dosta improviziram, najvažnije mi je da kuham sa zdravim namirnicama, baza je mediteranska kuhinja. Što se tiče bosanske najbolje mi idu pite za kojima sam još od malih nogu lud", kazao je.
S obzirom da je pandemija najviše pogodila sektor turizma i ugostiteljstva, Nižetić kaže da su se prilagodili situaciji kako ne bi previše izgubili.
"Svakako je utjecala no prošle godine smo se uspjeli prilagoditi situaciji i postaviti poslovanje da ne izgubimo previše što se pokazalo dobrim potezom. Kako sad već imamo iskustvo pandemijskog poslovanja ovog ljeta će nam biti nekako lakše jer nas ništa ne može iznenaditi, samo se nadamo da se neće dogoditi nekakvo žarište i da će ljeto proći u miru i veselju", zaključio je.