Garden of Dreams
0

Magija na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu od 18. augusta

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Vilsonovo šetalište je mnogo više od šetnice - ovo je srce Sarajeva, gdje se priroda i gradski duh susreću.

Ova godina donosi nešto posebno, jer 18. augusta Garden of Dreams pretvara ovu lokaciju u čarobno plesalište pod otvorenim nebom. Vilsonovo šetalište, smješteno u srcu Sarajeva, je prava oaza u betonskoj džungli. Ova lokacija, omiljena među Sarajlijama zbog svoje opuštajuće atmosfere, predstavlja savršeni spoj prirode i urbanog duha.

Vilsonovo šetalište u novom sjaju

Ove nedjelje, Vilsonovo šetalište postaje mnogo više od obične ulice – transformira se u najljepši dancefloor, gdje će ritam najbolje elektronske muzike odjekivati ispod krošnjama najljepšeg šetališta u gradu, stvarajući magičnu atmosferu. Igra svjetla i zvuka, spektakl koji samo Garden of Dreams može spremiti, obilježit će još jedan vikend u sarajevskoj bašti snova. Ovdje, u srcu Novog Sarajeva, doživjet ćete jedinstveno iskustvo koje se rijetko viđa – noć kada se priroda i muzika stapaju u jedno, pružajući nezaboravne trenutke.

Ono što ovaj događaj čini posebnijim jeste i činjenica da će po prvi put u Sarajevu, DENIS SULTA, škotski maestro elektronske muzike, donijeti svoj unikatni zvuk na naš #CupraStage. Njegovi setovi, poznati po dinamičnosti i energiji, savršeno će se uklopiti u čarobnu atmosferu Vilsonovog šetališta, i odvesti nas na putovanje iz snova. Uz njega, tu je i naš BONJASKY, i premijerno u bašti snova, FERIAL. The Very Polish Cut Outs nam se ovaj put nažalost neće pridružiti zbog iznenadne porodične situacije. Njih će zamijeniti i pružiti nam ples koji zaslužujemo, sarajevskoj publici dobro poznati Coem i Doel.

Presale i on stage ulaznice u prodaji

Pridružite nam se na ovom posebnom plesu, osigurajte svoje ulaznice već danas i budite dio spektakla kakav se rijetko doživljava!

Trenutno su u prodaji presale ulaznice na www.kupikartu.ba. Za one koji traže drugačije iskustvo bašte snova, u prodaji su i ON STAGE ulaznice. Ovo nije samo mjesto u masi; ovo je putovanje koje vam pruža neuporedivu povezanost sa izvođačima i publikom. Pozicionirani na samom vrhu, postajete dio magije koja čini Garden of Dreams nezaboravnim.

Posljednje informacije pred spektakl na Vilsonovom šetalištu

Regular ulaz na ovaj događaj je iz pravca hotela Bristol, dok je On Stage ulaz iz pravca mosta Hamdije Čemerlića. On Stage ulaznice se mijenjaju za narukvice koje je strogo zabranjeno skidati za vrijeme trajanja događaja.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost organizatoru događaja Garden of Dreams w/ Denis Sulta na izmjenu režima saobraćaja radi održavanja manifestacije u ulici Vilsonovo šetaliste, na dionicama od raskrsnice sa ulicom Fra Filipa Lastrica do ulice Šibenska, za period - od 17.08.2023. u 10:00 do 19.08.2023. godine u 06:00 sati. Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se iz obustave saobraćaja (motornog, pjesačkog ibiciklističkog) za vrijeme održavanja manifestacije uz obavezu usmjeravanja saobraćaja drugim pravcima te će nakon prolaska učesnika manifestacije biti uspostavijen redovan režim odvijanja saobraćaja.

Molimo publiku da poštuje jedinstvenu lokaciju i prirodu koja će biti naš domaćin za ples ove nedjelje.

Za sve ljubitelje elektronske muzike i magičnih lokacija, Vilsonovo šetalište 18. augusta postaje epicentar zabave i plesnog ludila Pripremite se za ples među krošnjama i magiju koja slijedi! Ovaj događaj organizuju Garden of Dreams i Udruženje za socijalni, kulturni i kreativni razvoj Zora, a podžan je od strane Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Općine Novo Sarajevo, Ministarstva Civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva kulture i sporta, i Federalnog ministarstva okoliša i Turizma.