Poslušajte pjesmu
84

Maja Milinković objavila singl "Marširam": Prodire u složene emocije i dublje borbe čovjeka

I. S.
Maja Milinković objavila je novu pjesmu pod nazivom "Marširam". Emotivnim putovanjem glasom, muzikom i slikom, gdje se isprepliću ekspresivna interpretacija, sugestivan tekst i tradicionalni ritam s portugalskog otoka Madeire, Maja potvrđuje autentičnost Fadolinke.

"Napisala sam ljubavnu pjesmu o ostavljenima, o onima koje je srce slomljeno. Pjesma prodire u složene emocije i teme koje dovode u pitanje status quo i zadiru u dublje borbe ljudskog iskustva. Svakome se dogodi, bar jednom u životu, da kod nekoga odmaršira u zaborav", navela je.

Dodala je da se u ovoj pjesmi, pored melodije i stihova, zaigrala tradicionalnim portugalskim ritmom s Madeire, koji istoj daje posebnu dimenziju.

"Kao i svakom autoru, i meni je važno da publika prepozna i zavoli pjesmu, stoga se nadam da će pjesma umarširati u srca svih ljudi koji vole i prate ono što ja radim, posebno onima koji u muzici traže ogoljenu ranjivost i autentičnost", rekla je.

Pjesma je snimana u Sarajevu, u studiju Marina Meštrovića, a masterizovana u Portugalu. Tekst i muziku je radila Maja, a osim nje su na angažmanu sudjelovali i Ruí Rodrigues i Ricardo Martins, koji je svirao portugalsku gitaru.